Conector magistrală cu instalare pe șină: concept carcasă cu conector magistrală cu instalare pe şină

Prezentare generală

Carcasă de echipament electronic de la Phoenix Contact  

Carcasele electronice sunt mult mai mult decât un ambalaj al sistemului electronic

  • Structură modulară, racord flexibil pe plăci conductoare şi design atractiv-în prezent, carcasele de echipament electronic trebuie să ofere totul într-un singur produs.
  • Sistemul de carcasă BC de la Phoenix Contact serveşte Scheidl GmbH cu sediul în Nürnberg ca ambalaj funcţional al Energy Controller.
  • Societatea din Regensburg Optimus Meine Energie GmbH controlează, conectează şi monitorizează astfel centralele energetice de bloc.
  • La conceptul modular de carcasă al Energy Controller, conectorul magistrală cu instalare pe şină joacă un rol important.

Profil client

Societatea Scheidl GmbH, o societate tânără din Nürnberg, s-a specializat în tehnica inovatoare pentru măsurători, control şi reglare în domeniul construcţiilor de instalaţii termice, cu concentrare pe energiile regeneratoare şi eficienţă energetică. Energy Controller există şi sub formă de produs independent, ca memorie de date rezultate la măsurători - pentru monitorizarea instalaţiilor prin înregistrarea temperaturii, stării şi contorizare.

Aplicare

Ing. lic. Achim Scheidl şi Ing. lic. Arno Friedrich  

Achim, Scheidl şi Arno Friedrich folosesc pentru sistemele lor carcase de la Phoenix Contact

"Un dispozitiv de înregistrare a datelor măsurătorilor de temperatură şi măsurătorilor energetice - aduce transparenţă funcţiilor instalaţiilor de termoficare", explică administratorul Achim Scheidl. "Până în prezent, valorile măsurate detaliate nu aveau, deseori, niciun rol, iar sistemele erau simple şi costurile energetice nu erau relevante. Noile instalaţii de termoficare, mai ales cele pentru utilizarea energiilor regenerabile, sunt mai complexe. Scheidl: "Instalaţiile se pot înţelege într-adevăr doar dacă sunt evaluate datele electrice şi termice pe o perioadă lungă de timp."

A fost nevoie de mult efort în dezvoltare până ce Energy Controller şi-a atins volumul actual al funcţiilor. "La primele noastre generaţii nu am fost atenţi la carcasă, ci doar la funcţii", îşi aminteşte Scheidl. "Aveam un talmeş-balmeş de piese în carcase diferite, ce erau unite prin intermediul unui cablu". Întrucât se impunea un re-design, Scheidl a căutat un sistem de carcasă potrivit pentru toate componentele aparatelor.

Soluție

Carcasă BC 107 de la Phoenix Contact  

Modulul de bază al Energy Controller este carcasa BC 107 de la Phoenix Contact

"În carcasa pentru echipament electronic BC de la Phoenix Contact am găsit un sistem flexibil pentru modulele de bază şi cele de extindere, ce se potriveşte dorinţelor noastre de design", spune Scheidl. Lăţimile carcaselor de 17,8  până la 161,6x mm permit montajul simplu al diverselor module în carcase cu acelaşi design.

Suprafaţa amplă pusă la dispoziţie pentru cablajele imprimate simplifică proiectarea în cadrul procesului de layout şi dezvoltare. Ghidajele de cablaje imprimate aflate în interior, în toate trei direcţiile, asigură un montaj conform al elementelor electronice. Astfel, cablajele imprimate pot fi fixate atât ortogonal, cât şi paralel faţă de şina DIN, în poziţii diferite. "Conectorul de magistrală cu 16 pini este cheia conceptului nostru privind dispozitivele", declară Scheidl. "Datele şi energia pot fi transmise comod, în serie sau în paralel, iar efortul de cablare rămâne redus."

Conector magistrală cu instalare pe șină de la Phoenix Contact  

Înlocuire comodă a modulelor datorită conectorului magistrală cu instalare pe şină

În plus, conectorul de magistrală joacă un rol important până la aplicarea sa finală, respectiv la BHKW.

"Prin contactul automat de la aparat la aparat , fără un cablaj suplimentar, se simplifică configurarea managerului nostru energetic", explică Arno Friedrich, administratorul Optimus Meine Energie GmbH. "Inclusiv instalarea rapidă la faţa locului, precum şi o înlocuire ulterioară a modului fără descompunerea legăturii se pot realiza comod".

Manager energetic de la Phoenix Contact  

Acces BHKW prin internet - datele măsurate rămân în managerul energetic

În calitate de client şi partener al Scheidl GmbH, Optimus Meine Energie GmbH foloseşte Energy Controller-ul lor ca şi componentă centrală pentru managerul lor energetic. Managerul energetic se foloseşte, de exemplu, în centralele termice de bloc ale furnizorului de energie regional Rewag din Regensburg, iar instalaţiile de termoficare cu cuplaj forţă-căldură sunt orientate în funcţie de necesar şi corelate una cu alta.

Toate datele de operare relevante pot fi citite la distanţă, iar în caz de avarii operatorul este informat automat. Astfel dispar programările pentru verificarea instalaţiei la faţa locului, cu care se pierde mult timp, şi creşte disponibilitatea.

Concluzie

Optimus nu preia doar instalarea, societatea oferind şi o monitorizare energetică ca pachet general şi ca serviciu pentru operator - şi aici conceptul modular de carcasă pe şină DIN joacă un rol important.

"Cu acest concept modiular putem modifica exact şi comod managerul nostru energetic pentru orice instalaţie", clarifică Friedrich principiul. "Dacă operatorul doreşte, la un moment dat, un agregat suplimentar, se adaugă cu uşurinţă un alt modul de la Scheidl". În acest sens ne susţine aşa numitul Hot Plugging aparatul nu trebuie oprit şi nici nu trebuie instalat software suplimentar.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere