De la carcasa de echipament electronic la modul de dulapuri de comandă pentru interfaţă AS

Prezentare generală

Modul de dulapuri de comandă AS-i KE5 de la Pepperl+Fuchs  

Modulul de dulapuri de comandă AS-i KE5 pentru instalaţiile de umplere cu băuturi

  • În producţie, de exemplu pentru industria de băuturi, sunt întotdeauna mai importante soluţiile eficiente din punct de vedere al costurilor şi cele uşor de instalat.
  • Modulele compacte de la nivelul de câmp inferior, cu un număr mare de puncte de conectare, sunt din ce în ce mai rare.
  • Pepperl+Fuchs a creat, în strânsă colaborare cu Phoenix Contact, modulul de dulap de comandă KE5, ce acoperă aceste goluri.
  • Pornind de la acest proiect specific clientului, Phoenix Contact a adus pe piaţă familia de carcase ME-IO.

Profil client

Camera EMC de la Pepperl+Fuchs din Mannheim  

Camera EMC de la Pepperl+Fuchs din Mannheim

La protecţia electrică anti-explozie şi la sistemul de senzori, societatea Pepperl+Fuchs este considerată un pioner şi un inovator pentru clienţii din toată lumea.

La sediul de bază din Mannheim al Pepperl+Fuchs se află, printre altele, departamentele de dezvoltare şi marketing. Tot aici se află şi laboratoarele.

Solicitare

Dr.rer.nat. Konrad Kern (stânga), manager de produs, şi ing. lic. Frank Ebert, dezvoltator, Pepperl+Fuchs  

Dr.rer.nat. Konrad Kern (stânga) şi ing. lic. Frank Ebert

Deseori, drumul de la crearea unui noi dispozitiv până la folosirea în practică de către utilizatorul final este lung. Astfel, nu este de la sine înţeles că condiţiile detaliate ale dispozitivelor utilizatorului final sunt deja aplicate la dezvoltatorii de componente.

"Cu Phoenix Contact ca specialist pentru carcase de echipamente electronice şi tehnică de racordare plăci conductor putem reduce condiţiile noastre privind construcţia instalaţiilor din industria băuturilor exact asupra componentelor", îşi aminteşte Dr. Konrad Kern, manager de produs pentru automatizare în fabrica Pepperl+Fuchs GmbH din Mannheim.

"La producătorii de top ai instalaţiilor de umplere, interfaţa AS joacă un rol important (AS-i, Actuator-Sensor Interface)., spune Kern. Ca standard pentru comunicarea conectorilor de câmp pentru racordarea actorilor şi senzorilor, AS-i nu oferă, în prezent, doar un raport preţ-calitate optim, ci se bucură de o mare popularitate datorită simplităţii şi flexibilităţii sale ca sistem - interfaţă descentralizat.

Soluție

Carcasa ME-IO şi modulul de dulap de comandă KE5  

Carcasa ME-IO serveşte ca "ambalaj" pentru modulul de dulap de comandă KE5

Ca ofertant de top al soluţiilor AS-i, prin seria de aparate KE5, Pepperl+Fuchs a reuşit să dezvolte un sistem eficient, cu design compact. La o lăţime de execuţie mai mică de 19mm se află, în zona frontală, 28 de puncte de conectare la care accesul se realizează uşor. "Putem creşte densitatea de împachetare cu 50 de procente faţă de alte soluţii", clarifică Kern avantajele.

Atât interfaţa AS-u, precum şi cea AUX trebuiau anterior ascunse cu greu folosindu-se manşoane bifilare. "Modulul nostru KE 5 introduce ştecărul în aşa fel încât AS-i şi AUX să fie ascunse de patru puncte de prindere suplimentare", clarifică ing. lic. Frank Ebert, managerul de dezvoltare competent al proietului KE5, "şi asta la o sarcină de curent completă de 8A".

Pentru separarea galvanică a ieşirilor de conexiuni au fost dezvoltate şi module de releu pentru conectarea instalaţiilor străine cu potenţiale diferite. În plus, modulele de releu permit cuplarea 230 VAC cu sarcină mai mare. "Modulele deţin un design inovator de plăci conductor, astfel că AS-i şi AUX pot fi separate în siguranţă una de cealaltă", spune Kern. "Această siguranţă funcţională este importantă pentru a putea folosi modulele KE5 şi în aplicaţiile Safety ca multiplicator de ieşire".

Astfel, conceptele de siguranţă ale maşinii se pot implementa uşor şi avantajos din punct de vedere al costurilor - de exemplu, deconectarea sigură prin AUX cu multiplicare descentralizatp folosind ieşirile AUX ale modulului KE 5. "Toate semnalele senzor rămân în continuare disponibile prin intrările la modul", completează Lern, "şi, chiar şi cu energia auxiliară deconectată, utilizatorul final primeşte toate informaţiile despre starea instalaţiei".

La familia de carcase ME-IO de la Phoenix Contact se pot implementa, la o lăţime de construcţie de doar 18,8 mm, până la 54 de pini de racord inserabili pe partea frontală. Sistemul de carcasă a fost conceput pe baza sistemului de cheson - variante de lungimi diferite la capace şi profilele de ştecăe permit o multitudine de combinaţii de racorduri diferite.

Concluzie

Soluţiile uşor de utilizat iau naştere printr-o cooperare timpurie şi intensă a partenerilor implicaţi. Este ceea ce prezintă prin AS-i cei de la Phoenix Contact, ca expert în domeniul carcaselor de echipament electronic şi tehnică de racordare, precum şi Pepperl+Fuchs ca inovator.

Pentru condiţiile specifice producţiei s-a putut dezvolta un modul de dulapuri de comandă inovator destinat instalaţiilor de umplere cu băuturi. Deosebit de eficientă pentru carcasă este tehnica de racordare inovatoare, iar cu ştecărul dinamometric se cablează comod şi fără scule. Ştecărele codate se pot desface uşor, folosind un sistem de blocare, pentru înlocuirea facilă a aparatelor. Comunicarea între module are loc prin intermediul unui conector magistrală cu instalare pe şină.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere