MyOmega Systems: concept universal de carcase pentru gateway-ul IoT

Prezentare generală

Carcase universale pentru echipamente electronice în domeniul logistic: prin intermediul gateway-ului IoT, în cloud sunt înregistrate până la 1500 de niveluri de umplere  

Prin intermediul gateway-ului IoT, în cloud sunt înregistrate până la 1500 de niveluri de umplere

  • Societatea tehnologică MyOmega Systems GmbH din Nürnberg implementează „internetul obiectelor” (IoT) în domeniul logistic și în sectorul viticulturii.
  • Pentru aplicațiile IoT trebuie dezvoltat un gateway care să se bazeze pe un concept de carcase universal și flexibil.
  • În cazul gateway-ului cu denumirea „d3” s-a optat pentru carcasa universală pentru echipamente electronice UCS de la Phoenix Contact.
  • Flexibilitatea ridicată a gateway-ului pe partea funcțională se bazează pe capacitatea de adaptare a seriei de carcase UCS.

Profilul clientului

Bernd Möller, fondator și Director executiv al MyOmega Systems GmbH  

Bernd Möller, fondator și Director executiv al MyOmega Systems GmbH

Monitorizarea și controlul mașinilor, producției și logisticii - aceasta este sarcina de bază a „ecosistemului IoT” în cadrul strategiei IoT a companiei MyOmega Systems GmbH. „Am dezvoltat ecosistemul nostru IoT MYNXG pe baza unei experiențe vaste în domeniul platformelor”, explică Bernd Möller, Director executiv al firmei MyOmega.

Utilizare

Înregistrarea nivelurilor de umplere prin intermediul senzorului cu cameră „TracoBin“  

Logistică 4.0: înregistrarea nivelurilor de umplere prin intermediul senzorului cu cameră „TracoBin“

Platforma IoT MYNXG se dovedește a fi deosebit de utilă în ceea ce privește logistica pieselor C, produse cu o valoare în general scăzută și costuri de achiziție ridicate. În cazul managementului pieselor C, este vorba despre optimizarea proceselor de achiziție; cel mai critic moment din lanțul logistic este întotdeauna conștientizarea faptului că o piesă trebuie comandată din nou.

Adesea, manipularea componentelor depozitate în eurocontainere de mici dimensiuni și marcate ca piese C prezintă dificultăți. O soluție în acest sens este oferită de așa-numitele sisteme Kanban, printr-o metodă de control al proceselor de producție orientată către consumul efectiv de materiale în locațiile de pregătire și consum. „În aplicația noastră de logistică prezentată aici, senzorul cu cameră înregistrează nivelurile de umplere din eurocontainere și comunică datele relevante către gateway-ul d3”, explică Möller. „Acest proces automatizat poate reduce semnificativ stocurile din depozit.”

Soluție

Carcasă modulară UCS  

Carcasa modulară UCS simplifică producția gateway d3

La selectarea carcasei, firma MyOmega optează pentru Universal Case System UCS de la Phoenix Contact. „Gama de carcase UCS este ideală pentru configurarea în mod robust și fiabil a componentelor noastre hardware în domeniul industrial”, își motivează Möller alegerea. „Un alt avantaj îl reprezintă modularitatea pieselor carcasei.”

Carcasa UCS este alcătuită din două semistructuri identice, pereți laterali demontabili, precum și inserții de colț în culori contrastante. Acestea asigură, de asemenea, fixarea plăcii de bază. „Cu ajutorul numeroaselor sale interfețe, putem adapta cu ușurință gateway-ul nostru la cerințele utilizatorului”, declară Möller. „Sistemul de carcase UCS este util în acest scop, fiind necesară adaptarea tuturor celor patru pereți laterali corespunzători la cerințele existente.”

Inserțiile de colț disponibile în diferite culori permit personalizarea rapidă și optimizată din punct de vedere al costurilor. Prin intermediul ambelor culori de bază ale semistructurilor și pereților laterali, precum și al pieselor individuale din sistemul modular se pot implementa concepte de design complet diferite. Iar grație diverselor accesorii, gateway-ul d3 se poate monta, în funcție de cerințe, pe șina DIN din tabloul de distribuție, pe perete sau pe masă.

Vizualizarea datelor transmise în platforma MYNXG  

Vizualizarea datelor transmise în platforma MYNXG

Modulul inteligent cu cameră integrat în eurocontainer, sistemul TracoBin, transmite datele prin banda capilară ISM la 868 MHz către gateway-ul d3, unde sunt prelucrate și analizate, precum și transmise ca informații relevante în cloud. Pornind de la premisa unui număr de până la 1500 de senzori care transmit o imagine la fiecare 6 ore, rezultă un volum de date enorm care trebuie gestionat. Dacă acest volum este limitat la un nivel redus semnificativ în vederea prelucrării ulterioare și se realizează comunicarea la cloud prin gateway, operațiunile se pot realiza aproape fără timp de așteptare. Acestea pot fi apoi vizualizate prin intermediul platformei MYNXG și afișate pe monitor.

Concluzie

În asociere cu platforma MYNXG, care este adaptată optim la infrastructurile existente, gateway-ul d3 bazat pe o carcasă din seria Universal Case System (UCS) reprezintă componenta centrală pentru digitalizarea proceselor industriale. Gama de carcase UCS oferă, de asemenea, o bază solidă pentru viitoarele etape de extindere a gateway-ului. Möller: „Flexibilitatea ridicată a gateway-ului nostru din punct de vedere funcțional este susținută de capacitatea de adaptare a seriei de carcase UCS.” Platforma IoT a companiei MyOmega a convins și Inițiativa pentru întreprinderi mijlocii (Initiative Mittelstand). MyOmega Systems GmbH a primit în anul 2018 premiul pentru inovație IT la categoria Industrie și logistică.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere