Spre toate informațiile de presă

Phoenix Contact Innovation Ventures investește în robotică mobilă

24.06.2019

Siglă Accerion  

Siglă Accerion

În luna mai, Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH împreună cu fondul local de investiții LIOF au achiziționat participație la întreprinderea olandeză Unconstrained Robotics B.V, cunoscută și sub numele de Accerion.

Întreprinderea de tip start-up cu sediul în Venlo este o întreprindere tehnologică care dezvoltă și comercializează sisteme de poziționare fără infrastructură pentru roboți mobili, precum și vehiculele autonome. De la înființarea sa în anul 2015 de către Willem-Jan Lamers și Vincent Burg, întreprinderea a dezvoltat și a îmbunătățit în mod constant sistemele de poziționare pe care le fabrică. Aceste sisteme utilizează platforme pentru calcularea poziției robotului. Navigarea sigură în spațiu este asigurată atât prin măsurători optice, cât și cu ajutorul unor algoritmi brevetați. În prezent, pe piață se află două serii de produse.

Finanțarea ar oferi întreprinderii posibilități de creștere și ar face posibilă, de asemenea, dezvoltarea tehnologică a portofoliului de produse. „Vehiculele de transport autonome și roboții mobili sunt esențiale pentru automatizarea producției și a logisticii. Reducerea intervențiilor manuale nu poate fi realizată în totalitate cu tehnologia actuală. Tehnologia dezvoltată de Accerion deschide calea către noi aplicații, care pot fi utilizate fără infrastructură”, afirmă Marcus Böker, director executiv al Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH. „Aici putem vedea un potențial semnificativ pentru automatizare în domeniul intralogisticii.”


PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere