Spre toate informațiile de presă

Lipsa comasării standardelor de siguranță EN ISO 13849 și EN 62061

22.04.2016

Siguranță funcțională  

Proiectele de standardizare internațională IEC/ISO 17305 au fost oprite până la o notificare ulterioară

Proiectele de standardizare internațională IEC/ISO 17305 au fost oprite până la o notificare ulterioară. Acestea aveau ca obiectiv comasarea celor două standarde EN ISO 13849 și EN 62061 pentru siguranță funcțională.

Esențiale pentru terminarea proiectului au fost termenele care nu au fost păstrate pentru un proiect de standardizare, în legătură cu problemele care trebuiau rezolvate.

În același timp, standardul EN ISO 13849-1 a fost dezvoltat în continuare. La aproape zece ani de la prima publicare, va apărea în curând o versiune revizuită, care ar trebui să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea și aplicabilitatea. Nu este de așteptat să fie necesară reevaluarea componentelor de control existente, referitoare la siguranță. Printre cele mai importante modificări se numără:

  • Luarea în considerare a probabilității de apariție a unui eveniment periculos la stabilirea nivelului necesar de performanță (PL)
  • Procedura simplificată pentru determinarea PL pentru partea de ieșire a componentei de control referitoare la siguranță
  • Tratarea cerințelor referitoare la software-ul încorporat (SRESW) de siguranță, la utilizarea componentelor standard
  • Anularea limitării MTTFD la categoria 4, la 2500 de ani
  • Frecvența de testare și calitatea canalului de testare la categoria 2

Phoenix Contact este partenerul dvs. competent pentru siguranță funcțională. Informați-vă pe paginile noastre de tehnologie cu privire la principiile, standardele și aplicațiile, precum și la produsele și serviciile noastre referitoare la acest subiect.


PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere