Spre toate informațiile de presă

PHOENIX CONTACT E-Mobility este inovatorul anului 2019

29.05.2019

Dirk Moseke dezvoltatorul HPC, Robert Ewendt șeful proiectului HPC și Michael Heinemann CEO împreună cu dr. Wladimir Klitschko și Michael Oelmann managerul DDW  

Dirk Moseke dezvoltatorul HPC, Robert Ewendt șeful proiectului HPC și Michael Heinemann CEO împreună cu dr. Wladimir Klitschko și Michael Oelmann managerul DDW (Foto: Uwe Erensmann/@uepress)

De joi seara este oficial: Phoenix Contact E-Mobility este „Inovatorul anului 2019”.

Michael Heinemann, CEO al Phoenix Contact E-Mobility, a preluat oficial premiul pentru economie al „DDW - Die Deutsche Wirtschaft” în cadrul ceremoniei din Düsseldorf: „Suntem foarte onorați că juriul ne-a ales pe noi. Mai mult de atât, nu ne-am așteptat să obținem și premiul publicului.” În total au fost premiate 20 de companii, dintre care doar trei au obținut în plus și premiul publicului prin votul cititorilor.

Premiul publicului a fost înmânat personal de către laureatul premiului onorific, Dr. Wladimir Klitschko. Pentru nominalizare a fost decisivă tehnologia inovatoare de încărcare High Power Charging (HPC) dezvoltată de Phoenix Contact E-Mobility pentru conectorii săi de încărcare rapidă. „I-ați ascultat pe clienții dvs.”, subliniază lăudătorul Armin Reins, proprietar al agenției Reinsclassen și câștigător al premiului pentru anul 2018. Un vehicul electric poate fi încărcat cu această tehnologie în doar trei până la cinci minute pentru o autonomie de 100 de kilometri, ceea ce constituie o componentă crucială pentru mobilitatea viitorului. Astfel procesul de încărcare devine aproape la fel de scurt ca o vizită convențională la benzinărie.

În centrul dezvoltării semnificative a tehnologiei de încărcare se află răcirea cu lichid, ecologică și ușor de întreținut, integrată în conectorul și cablul de încărcare, care permite o putere de încărcare de până la 500 kW. Prin măsurarea temperaturii în timp real se reglează capacitatea de răcire necesară și se evită în mod sigur supraîncălzirea. Robert Ewendt, managerul de proiect pentru conectorul de încărcare HPC relatează: „Pentru această tehnologie de încărcare și construcția conectorului, aproape că am efectuat cercetări fundamentale. Inițial a fost specificată doar distribuția de pini a conectorului.”


PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere