Spre toate informațiile de presă

Deconectare sigură a modulelor fotovoltaice

27.06.2016

Deconectare inteligentă a modulelor fotovoltaice, SOLARCHECK RSD  

Lucrați în siguranță la sistemele fotovoltaice, cu SOLARCHECK RSD

Noile sisteme automate de deconectare a modulelor fotovoltaice SOLARCHECK RSD de la Phoenix Contact trec independent instalațiile fotovoltaice într-o stare sigură.

În timpul instalării, întreținerii sau în situațiile de pericol, persoanele sunt protejate împotriva șocurilor electrice care periclitează viața. În 95% din instalațiile fotovoltaice, panourile sunt conectate la stringuri în serie. Astfel, pot exista tensiuni c.c. de până la 1000 V, care pun viața în pericol. Deblocarea este dificilă. Astfel, sunt impuse prevederi de securitate globale în cazul lucrărilor la echipamente electrice peste 120 V c.c., pentru protecția împotriva șocurilor electrice. Deconectarea de la invertor sau prin intermediul comutatorului c.c. suplimentare întrerupe fluxul de curent, dar nu și tensiunea. Securitatea și sănătatea la locul de muncă se aplică numai dacă fiecare panou este eliberat automat. SOLARCHECK este un sistem autonom, care deconectează fiecare modul fotovoltaic în caz de avarie sau de service. Prin eliberarea fiecărui panou în parte, se obține o stare de securitate fără implicarea personalului specializat în inginerie electrică. Sunt protejate și persoanele care nu cunosc regulile de securitate și pericolele, cum sunt montatorii de acoperișuri sau personalul de curățenie.


PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere