Spre toate informațiile de presă

Proiectul de cercetare FastCharge: tehnologie de încărcare ultra-rapidă pentru vehiculele electrice ale viitorului

07.01.2019

Proiect de cercetare FastCharge  

Companiile participante prezintă cele mai recente progrese în domeniul tehnologiei de încărcare rapidă

Creșterea puterii de încărcare până la 450 kW – Un consorțiu industrial dezvoltă o tehnologie care ar putea face încărcarea vehiculelor electrice la fel de rapidă și comodă ca alimentarea cu carburanți.

Companiile industriale care iau parte la proiectul de cercetare FastCharge au prezentat ieri cele mai recente progrese obținute în domeniul alimentării cu energie în mod rapid și confortabil a vehiculelor electrice. În localitatea bavareză Jettingen-Scheppach a fost lansat prototipul unei stații de încărcare cu o putere de până la 450 kW. La această stație de încărcare ultra-rapidă, vehiculele electrice experimentale dezvoltate în cadrul acestui proiect demonstrează timpi de încărcare mai mici de 3 minute pentru o autonomie inițială de 100 de kilometri, respectiv de 15 minute pentru un proces de încărcare complet (nivel de încărcare (SOC) 10-80 %).

Noua stație de încărcare este destinată modelelor electrice ale tuturor mărcilor de fabricație care folosesc varianta standard europeană tip 2 a sistemului răspândit la nivel mondial Combined Charging System (CCS) și începând de acum poate fi utilizată gratuit. Pentru a îndeplini cerințele aferente unei încărcări rapide cu putere ridicată, sunt utilizate cabluri de încărcare HPC (High Power Charging) cu sistem de răcire produse de Phoenix Contact, care sunt compatibile în totalitate cu CCS.

Proiectul de cercetare FastCharge început în iulie 2016 este realizat de un consorțiu industrial condus de grupul BMW din care fac parte și Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH și Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG și Siemens AG. FastCharge a fost finanțat de Ministerul federal pentru transport și infrastructură digitală cu 7,8 milioane de Euro în total. Implementarea liniilor directoare privind finanțarea a fost coordonată de Organizația națională pentru tehnologia bazată pe hidrogen și pile de combustie (NOW).


PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Informații suplimentare

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere