Spre toate informațiile de presă

Phoenix Contact și VENIOS dezvoltă soluția de platformă IoT

22.02.2019

Odată cu dispariția producătorilor convenționali, rețelele de distribuție în viitor se vor confrunta cu noi provocări:

Există o volatilitate în creștere datorită energiilor regenerabile, iar cererile consumatorilor privind securitatea alimentării cresc și ele. Acest lucru are ca urmare faptul că gestionarea optimă a activelor, din punct de vedere al costurilor, devine mai dificilă în condițiile actuale. Din acest motiv, Phoenix Contact și Venios oferă pieței o soluție de platformă IoT, care asigură transparența și controlul la nivelul tensiunilor medii și joase, respectiv permite managementul optim din punct de vedere economic al rețelelor de distribuție.

Compania Venios GmbH cu sediul în Frankfurt a dezvoltat începând din 2012, soluții software pentru analiza sistemelor electroenergetice în funcție de locație și timp. Platforma Venios Energy este concepută pentru procesarea masivă paralelă a diferitelor surse și modele de date (Big Data). Fluxurile de sarcină pot fi modelate, calculate și pregătite grafic și furnizate prin intermediul unui sistem geoinformatic integrat (GIS), împreună cu informații existente sau derivate privind topologia și echipamentele rețelei locale. O multitudine de scenarii de prognoză permite, de asemenea, o privire în viitor.

Pe lângă modelele matematice, soluțiile de la Phoenix Contact livrează date live de la stațiile de rețea locale, centralele EEG sau stațiile principale MS. Astfel, acestea formează baza pentru controlul optimizat de prognoză precum și managementul automatizat al rețelei de distribuție.  În viitor, platforma PLCnext de la Phoenix Contact va servi drept bază pentru schimbul de date interoperabil între diferitele subsisteme la nivelul rețelei de distribuție inferioare. „Aceasta înseamnă, printre altele, că funcțiile conform IEC 61131-3, rutinele de la C/C++, C# sau Matlab Simulink, conform acestui concept, pot fi combinate între ele în mod flexibil și arbitrar”, spune Stephan Volgmann, șef al Vertical Market Management Energy de la Phoenix Contact. 


PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere