Mai multă flexibilitate în producția materialelor plastice cu sistemul I/O SafetyBridge

Prezentare generală

Faza finală de fabricație a instalației pentru materiale plastice  

În faza finală de fabricație produsele individuale sunt completate și ambalate

  • Chemours Netherlands B.V. produce predominant materiale plastice.
  • Până în prezent, în faza finală de fabricație și ambalare s-au utilizat controlere de siguranță cablate, prin urmare neflexibile.
  • Sistemele I/O cu SafetyBridge Technology permit conectarea ușoară la controlerul standard Siemens S7, integrarea completă în rețeaua existentă și operarea independentă de controlerul standard.
  • Cu noua soluție de siguranță, Chemours obține o mai mare flexibilitate, asigurând în același timp conformitatea cu directivele stricte de siguranță.

Profilul clientului

Johan Sterrenburg, director tehnic  

Johan Sterrenburg, directorul tehnic pentru sisteme electrice și echipamente de măsurare

La Chemours Netherlands B.V. aproximativ 500 de angajați produc într-o instalație de mare capacitate predominant materiale plastice cu nume de marcă bine-cunoscute, precum teflon, opteon și viton care se utilizează la acoperiri antiderapante și echipamente de răcire. În cadrul concernului Chemours unitatea de producție înființată în 1959 este cea mai mare din Europa.

Utilizare

Linie de ambalare în faza finală de fabricație  

Senzorii de siguranță și comutatoarele de poziție sunt integrate în soluția de automatizare prin intermediul SafetyBridge

Fiecare unitate de producție de pe teritoriul fabricii este controlată și monitorizată din camera de comandă centrală, unde converg datele importante din toate procesele de producție. În faza finală de fabricație – aici produsele individuale sunt completate și ambalate automat înainte de expediere – comanda mașinilor se efectuează prin CLP-uri instalate local, care realizează schimbul de date prin Profibus și Profinet. Angajații pot accesa datele de proces de la mai multe panouri de operator montate în diferite locații, putând controla și corecta procesele în cazul abaterilor. Dar în principiu, în timpul unui mesaj de alarmă, parametrii procesului trebuie adaptați centralizat din camera de comandă.

Procesul principal a dispus inițial de propriul controler de siguranță, în timp ce în faza finală de fabricație și ambalare au fost utilizate sisteme cablate și, prin urmare, neflexibile. Din acest motiv, responsabilii au stabilit un proiect de modernizare al CLP-ului de siguranță depășit. Activitățile au vizat o mai mare flexibilitate, asigurând în același timp conformitatea noii soluții cu directivele stricte de siguranță ale operatorului instalației.

Soluție

Module SafetyBridge instalate în tabloul de distribuție  

În tabloul de distribuție al liniilor de ambalare sunt instalate module LPSDO versiunea 3

Johan Sterrenburg, directorul tehnic pentru sisteme electrice și echipamente de măsurare din sediul de la Dordrecht, explică: „Chiar de la începutul activităților noastre a fost clar că atenția noastră se va îndrepta în primul rând asupra separării sistemului de siguranță de la sistemul principal de control. După examinarea și evaluarea tuturor conceptelor de soluții posibile, am decis în favoarea sistemului I/O Inline cu tehnologia SafetyBridge (SBT) certificată TÜV. Am luat această decizie, deoarece soluția permite conectarea simplă la controlerul standard S7 de la Siemens și, în același timp, include un CPU de siguranță propriu. Prin urmare, soluția poate fi integrată în rețeaua existentă și totuși poate fi utilizată independent de controlerul standard.”

Deoarece echipamentele pentru faza finală de fabricație și ambalare sunt repartizate pe o suprafață mare, senzorii de siguranță și comutatoarele de poziție ale tuturor proceselor pot fi acum integrate pentru prima dată în soluția de automatizare, datorită sistemului I/O de siguranță instalabil descentralizat. În mod concret, Chemours utilizează în ambele linii de ambalare versiunea 3 a modulului LPSDO (Logic Programmable Safe Output Device) din portofoliul SBT. În configurația actuală, sunt controlate prin acces la distanță prin rețea, până la 16 blocuri terminale de intrare sau ieșire de siguranță. Dacă pe viitor ar fi necesare și alte semnale de siguranță, pot fi adăugate în sistem module I/O suplimentare sau poate fi integrat un nou modul LPSDO cu I/O-urile aferente.

Modulul logic generează și monitorizează protocolul de siguranță și procesează logica de siguranță. Pentru implementarea funcțiilor de siguranță, software-ul de configurare Safeconf conține module corespunzătoare bazate pe specificația PLCopen. Din perspectiva CLP-urilor standard, la sistemul SBT este vorba despre un modul I/O uzual pentru transferul pachetelor de siguranță. Conținutul acestor pachete este controlat permanent de către modulele de siguranță. Dacă acestea detectează o abatere, modulul logic aduce sistemul imediat într-o stare de securitate. Datele de stare sunt transmise la camera de comandă centrală.

Concluzie

După implementarea logicii de siguranță, distribuția și locația respectivă de instalare a modulelor I/O din rețea nu mai au niciun rol, deoarece acestea nu influențează logica de siguranță. Pentru implementarea sau reechiparea logicii de siguranță într-un controler standard existent, programatorul nu are nevoie de experiență specială sau pregătire în domeniul siguranței funcționale. În concluzie, cu conceptul SafetyBridge implementat, Chemours a realizat acum un sistem de siguranță certificat TÜV în uzina din Dordrecht, care funcționează independent de controlerul standard S7 și se integrează complet în rețeaua de sisteme existentă.

PHOENIX CONTACT ROMANIA

Splaiul Unirii 165
Timpuri Noi Square
TNO1, Etaj 1
Bucuresti 030133
+40 21 350 88 12 - 3
+40 37 448 56 32 - 7
Referrer:

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere