Înapoi la Prezentare generală

Proiectare inovatoare la Frankenluk în Bamberg

Panourile de distribuție pentru fiabilitate mare

Centrul de producție pentru centrale de energie electrice ale Frankenluk Energieanlagenbau GmbH își are sediul în Bamberg, în vechiul oraș episcopal cu certificatul UNESCO de „patrimoniu cultural mondial”.

Panourile de distribuție de la Frankenluk sunt de găsit peste tot unde e nevoie de fiabilitate mare a alimentării cu energie electrică până la densități mari de energie.

Aplicație

Astfel, domeniul sistemelor electrice de la Frankenluk confecționează pentru extinderea aeroportului din München peste 900 de câmpuri de comutare pentru panourile de distribuție cu un curent nominal de bare colectoare de 4.000 A. Fără o planificare și un control de proiect asistate de calculator astfel de sarcini dificile nici nu pot fi realizate. La proiectarea electrică, FRANKENLUK se bazează de aceea complet pe EPLAN 5.40 în conexiune cu CLIP PROJECT 4.0.

CLIP PROJECT este un program de proiectare pentru planificarea rapidă a șirurilor complete de blocuri terminale. Un program de grafică interactivă color garantează o utilizare ușoară, iar în CLIP PROJECT Professional schimbul de date continuu cu sistemele CAE EPLAN 5.30, EPLAN 5.40 și EPLAN 21 este realizabil.

Soluție

Designul modular al panourilor de distribuție permite realizarea rapidă de soluții mature din punct de vedere tehnic și economic pentru clienți. În acest scop blocurile terminale cu conexiune cu arc compacte ST susțin calitățile sistemului.

  • Design compact pentru o densitate mare de cablare
  • Canal pentru punți de scurtcircuit continuu prin toate tipurile de blocuri terminale pentru o separare electrică rapidă și flexibilă

Spațiu mare de conectare pentru conectarea conductorilor cu sau fără ferulă
Alinierea continuă a canalelor pentru punți scurtcircuit și inscripționare, chiar și pentru tipuri diferite de blocuri terminale permite combinarea diferitelor tehnologii de conectare.

Cu aceleași accesorii blocul terminal cu conexiune cu arc ST-COMBI poate fi folosit, de exemplu, pentru transferul de semnal sau de putere. Cu acest bloc terminal pot fi cablate cabluri cu secțiune nominală de 2,5 mm² pentru tensiuni de până la 500 V și curenți de până la 24 A.

Concluzie

Frankenluk folosește solicitarea și comanda simplă a șirurilor complete de blocuri terminale via e-mail. Astfel nu mai apar comenzi individuale numeroase și depozitarea devine mai ușoară. Datele de produs folosite în CLIP PROJECT pot fi actualizate oricând via internet. Pentru utilizatorii EPLAN stau la dispoziție date actuale despre blocurile terminale modulare pentru descărcare.

Domnul Jürgen Glöckner, șef departament Frankenluk: „Pentru a rezista cu succes pe piață sunt necesare mereu soluții inovatoare. Astfel pentru Frankenluk a meritat cu adevărat folosirea software-ului CLIP PROJECT de la Phoenix Contact. Prin cuplarea dintre EPLAN și CLIP PROJECT nu mai e necesară compunerea dificilă și mare consumatoare de timp a șirurilor de blocuri terminale. Prin generarea șirurilor de blocuri terminale din planul de blocuri terminale din EPLAN și preluarea în acest software obținem ca proiectanți ai panourilor de distribuție o schiță a unui șir de blocuri terminale complet inscripționate și montate pe șină DIN.”

PHOENIX CONTACT SRL

Floreasca Business Park
Calea Floreasca 169 A,
Corp A, Etaj 8,
București, România,
RO-014459
0040 21 350 88 12
0040 21 350 88 13

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea vizualizării site-ului nostru acceptați politicile noastre referitoare la cookie-uri. Pentru mai multe informații citiți politica noastră de confidențialitate.

Închidere