Industrie 4.0

Industrie 4.0

Morgendagens intelligente produksjon: Med våre erfaringer og løsninger gjør vi produksjonen din egnet for fremtiden.

Kategorier

Hva er Industrie 4.0?

På forespørsel fra kundene fremstiller smart factory helt individuelle produkter  

Industrie 4.0 og Tingenes Internett

For å takle denne industriens utfordringer i den digitale verden fokuserer vi på omveltningene med ett og samme begrep: Industrie 4.0.

Bak dette skjuler det seg en digitalisering av produkter, produksjonsteknikker og -prosesser. På tvers av bedriftene benyttes digitale data av alle berørte i forretnings- og verdiskapningsprosessen. Den virtuelle og den virkelige verden smelter sammen gjennom hele produktenes livssyklus.

Med dette som utgangspunkt utvikles Tingenes Internett (Internet of Things, IoT), der entydig identifiserbare fysiske komponenter, produkter eller anlegg har en virtuell fremstilling. I denne verden nettorganiseres samtlige av industriens deler. Både mennesker, maskiner og produkter kommuniserer med hverandre.

Hvorfor en fjerde industriell revolusjon?

Smart Factory har digitalisering av vår produksjonsverden som mål  

Den fjerde industrielle revolusjon

Produksjonsverdens kontinuerlige endring viser seg i form av de tre industrielle revolusjonene: Dampmaskinen, arbeidsinndelt masseproduksjon og automatisering i form av styreteknikk. For tiden opplever vi en digital transformasjon i retning intelligent produksjon. Industrie 4.0 viser løsninger på hvordan komplekse produksjonsprosesser kan optimaliseres med nye teknologier. Industriell produksjon og IT vokser stadig sterkere sammen.

Under denne fjerde revolusjonen oppstår Smart Factory, den intelligente fabrikken. Den beskriver en effektiv og tilpasningsdyktig produksjon som til enhver tid har optimal verdiskapning som mål. De selvorganiserende verdiskapningsnettverkene kan optimaliseres etter ulike kriterier, for eksempel med hensyn til kostnader, tilgjengelighet og bruk av ressurser.

Industrie 4.0 hos Phoenix Contact

Hos Phoenix Contact produseres produkter helautomatisk i seriestørrelse 1  

Eksempel på en intelligent produksjon

I fellesskap med kunder og samarbeidspartnere utformer vi aktivt løsninger for fremtiden. Med tilnærmet 100 års erfaring innen maskinteknikk og automatisering er vi optimalt rustet for å omvandle den digitale transformasjonen av vår verden til morgendagens intelligente produksjon.

En imponerende produksjonsdybde, den bedriftsegne maskinteknikken og ekspertkunnskapen innen automasjon er bare tre blant mange grunner til hvorfor Phoenix Contact er en ideell, pålitelig samarbeidspartner.

I egen produksjon omsetter vi i praksis det som i dag er mulig. Finn brukseksempler som viser nytten av Industrie 4.0. La en mer intelligent produksjon øke konkurransedyktigheten din, og oppnå optimal effektivitet og fleksibilitet. I den forbindelse utvikler vi komponenter, systemer og løsninger.

Våre praksisorienterte handlingsområder

For å gjøre fordelene til Industrie 4.0 mer konkrete arbeider vi innenfor praksisorienterte handlingsområder.

Klikk på lenken nedenfor for å finne ut mer om de praksisorienterte handlingsområdene.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service


Augmented Reality i praktisk bruk

Nettorganisering av maskiner og anlegg danner selve grunnlaget for digitalisering.

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk