Løsninger for tårnbelysning

Oversikt

Tårn i et vindanlegg  

Pålitelig belysning av tårnet også i nødstilfeller

  • Omfattende belysning av arbeids- og rømningsområdene i vindanlegg bidrar til å opprettholde personellets sikkerhet.
  • Phoenix Contact tilbyr et komplett system, fra avbruddsfri strømforsyning og helt til lampe.
  • Med systemet gjør du ikke bare arbeidet praktisk for serviceteknikeren, men sørger også for sikker nedstigning ved strømsvikt.

Anvendelse

For å ivareta sikkerheten til de ansatte i vindanlegg må tårnene ha en pålitelig belysning. Ved utforming av lampene legges standard 50308 til grunn. Den definerer blant annet nødvendige belysningstyrker for arbeids- og fluktområder. I dag benytter mange produsenter fremdeles utdatert lysstoffrørteknikk, også selv om problemer oppstår hyppig.

For å oppgradere belysningen til dagens tekniske status finnes det en tilnærmet vedlikeholdsfri belysningsløsning med utgangspunkt i LED-teknikk. Det reduserer  vedlikeholdsarbeidet og øker samtidig effektiviteten. På bakgrunn av dette har Phoenix Contact utviklet et komplett system for belysning av vindanlegg som også overtar belysningen av rømningsveiene.

Løsning

Komplett løsning tårnbelysning  

Komplett system for tårnbelysning

Phoenix Contact tilbyr et komplett system for tårnbelysning fra et automatikkskap med en sentral avbruddsfri strømforsyning, et tilpasset kabeltre samt LED-modulene. LED-modulene imøtekommer kravene i relevant standard EN 50308 og oppfyller beskyttelsesklasse IP 65. Fordi LED-modulene har en levetid på 50 000 timer, er systemet tilnærmet vedlikeholdsfritt. Hvis det likevel skulle oppstå svikt i en LED-modul, er den enkel å skifte ut takket være et spesialkonstruert pluggsystem. I den forbindelse trenger belysningen faktisk ikke å kobles ut.

I LED-modulene er en strømforsyning integrert, slik at de kan driftes med vekselspenning. Som sentral strømforsyning benytter Phoenix Contact en UPS i produktserien Quint med IQ Technology. Batteriet til UPS-en, som er installert i tårnfoten, er rask og enkel å skifte ut. Servicepersonellet trenger derfor ikke å gå opp i stigen for å skifte ut batteriet til LED-modulen. IQ Technology som benyttes, åpner for permanent kommunikasjon mellom strømforsyning og batteri. På denne måten kan informasjon om batteriets aktuelle ladestatus, yteevne og forventet resterende levetid avleses. Dermed kan vedlikeholdstiltak koordineres på kort tid. Serviceteknikeren trenger derfor ikke lenger å klatre ned fra anlegget uten belysning.

QPD-installeringssystem  

Lavspenningsdirektivet sikrer nettstabiliteten

Rask installering med utgangspunkt i kabeltre som kan plugges sammen

Det velkjente installeringssystemet QPD fra Phoenix Contact sørger for en økonomisk innbyrdes tilkobling av de enkelte komponentene. Løsningen gir betydelige fordeler sammenlignet med kabling med utgangspunkt i kabeltilkoblingsbokser. Produsenten av vindanlegg bestiller kabeltreet for alle anleggstyper allerede ferdigtilpasset hos Phoenix Contact. Dette trenger deretter bare å plugges sammen, på byggeplassen trenger man dermed ingen elektriker. Den tidligere omstendelige og derfor langsomme kablingen på stedet er nå omvandlet til en rask Plug-and-Play-løsning.

Topologi tårnbelysning

I forbindelse med belysningen er tidsbesparende kabling en viktig faktor

Dine fordeler

  • Optimal planlegging av servicetiltak takket være fjernovervåking
  • Vedlikeholdsfri belysning takket være LED-lamper med levetid på rundt 50 000 timer
  • Rask og enkel installering av belysningsløsningen uten spesialverktøy
  • Sikker belysning av rømningsveier grunnet sentral strømforsyning via en avbruddsfri strømforsyning

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service

Løsninger for tårnbelysning

Komplett system fra et automatikkskap

Referrer: