Gondol

Gondol

Optimal utnyttelse av vinden

La vindanlegget følge vinden helt optimalt, og øk produktiviteten.

For at gondolen skal følge vinden optimalt, må mange forskjellige komponenter gripe inn i hverandre. Dataene fra vindmålingen evalueres kontinuerlig og sammenlignes med anleggets egenskaper.

En pålitelig tilstandsovervåking sikrer at vindanlegget er optimalt posisjonert til enhver tid og genererer størst mulig utbytte. I tillegg til pålitelig drift av anlegget må det ved behov også være mulig å etablere sikker modus i forbindelse med servicetiltak.

Dine fordeler

  • Pålitelig vindtracking grunnet meget tilgjengelige styresystemer
  • Optimal datainnsamling for vindtracking med løsninger for vindmåling
  • Beskyttelse av menneske og maskin med ytelsessterke sikkerhetssystemer

Vindtracking

Løsning for vindtracking  

Skreddersydde løsninger for Yawing

Sørg for optimal vindtracking i form av effektiv styring av motorene.

For samtlige oppgaver som angår Yawing vil du hos Phoenix Contact alltid finne skreddersydde løsninger, fra robust kabling med kraftige pluggforbindere og helt til styresystemet.

Vindmåling

Løsning for vindmåling  

Vindens styrke og retning fastsettes via vindmålermaster

Informasjon om vindens styrke og retning er helt essensielt for at vindanlegg skal fungere optimalt. Funksjonell sikkerhet og optimal tilgjengelighet for komponentene spiller derfor en stor rolle.

Vi kan tilby komplette løsninger som gir deg oppdatert informasjon om alle relevante størrelser til enhver tid. Databehandlingen kan foretas både maskin- og programvarebasert, for eksempel med den sikre analogverdibehandlingen SAFE AI.

Beskyttelse og sikkerhet

Transmisjon vindkraftanlegg  

Med Safety-produkter implementerer du sikkerhetsfunksjoner effektivt i anlegget

I vindanlegg utgjør en pålitelig tilstandsovervåking selve livsforsikringen for serviceteknikerne.

Sikkerhetsreleer kan for eksempel benyttes i nødstoppanvendelser. De kan tilpasses individuelt og åpner for en kombinasjon av flere sikkerhetsfunksjoner.

Safety-løsningene fra Phoenix Contact er ikke bare egnet for nettorganiserte systemer, men også for stand-alone-applikasjoner.

Løsninger for kompleks anleggsovervåking

For å forlenge levetiden til komponenter som transmisjon og generator best mulig bør driftsbetingelsene holdes på et optimalt nivå.

I den forbindelse må et høyt antall sensormåleverdier registreres, og med disse som utgangspunkt overvåker anleggets styring tilstanden til enhver tid. I tillegg må sikkerhetsanordningene samt vindmåleranleggene integreres sømløst i systemet.

Løsninger for kompleks anleggsovervåking

Løsninger for tilstandsovervåking av anlegget som øker levetiden til komponenter som transmisjon og generator

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00