Biologisk rensing

Biologisk rensing

Selve hjertet i renseanlegget

Med løsninger fra Phoenix Contact sørger du for en optimal renseprosess i avløpsvannet.

Den biologiske renseprosessen danner selve hjertet i renseanlegget. Den nøyaktige reguleringen av prosessverdier, som oksygeninnhold i luftebassenget, er en forutsetning for at renseprosessen i avløpsvannet skal forløpe korrekt og for at hele renseanlegget skal fungere effektivt.

Spar energi ved å regulere luftemengden målrettet. Spesielle funksjonsblokkbiblioteker, nøyaktig energimåleutstyr, sikre nettverkskomponenter og modulær styreteknikk bidrar til en effektiv anleggsdrift.

Dine fordeler

  • Sikker kommunikasjonsteknikk, fra målepunktet og helt til kontrollrommet
  • Fleksible trådløse løsninger med forskjellige radiosignalteknologier for ulike bruksområder, for eksempel Trusted Wireless, Bluetooth, WLAN (IEEE 802.11), GSM/GPRS og WirelessHART
  • Effektiv anleggsdrift takket være forprogrammerte funksjonsblokker

Enkel implementering av bransjetypisk måleutstyr

Måleutstyr og pumper  

Enkel implementering av bransjetypisk måleutstyr

Forprogrammerte funksjonsblokker i Waterworx-biblioteket forenkler den produsentuavhengige tilknytningen av måleutstyr og pumper betraktelig.

Registrerte måleverdier, som doseringsmengde og nivå, samles pålitelig inn med den modulære kontrolleren i klasse 300 og videreformidles til styresystemet.

Trådløs overføring av prosessdata

Automatikkskap med produkter for trådløs dataoverføring  

Trådløs kommunikasjon via WLAN

Ved modernisering av anleggsdeler som for eksempel luftebassenget, oppstår ofte høye kostnader i forbindelse med etterinstallering av kabler.

Trådløs kommunikasjon via WLAN er et fleksibelt og kostnadsgunstig alternativ for å kommunisere prosessdata fra felten videre til kontrollrommet.

Lufteregulering med effektiv energibruk

Anlegg for lufteregulering  

Effektiv energibruk ved drift av luftesystem

Den energikrevende oksygenanrikningen i luftebassenget overvåkes kontinuerlig.

Modulære styreløsninger og funksjonsblokkbiblioteket Waterworx sørger for effektiv energibruk under driften av frekvensomformerne og luftesystemet.

Trådløs dataoverføring fra luftebasseng til kontrollrom

Moderne trådløs kommunikasjon gir deg all nødvendig fleksibilitet for alle typer anvendelser. Via PROFINET, og da ved bruk av WLAN, kan prosessdata utveksles mellom enkelte konstruksjoner som doseringsstasjon og luftebasseng. Alle relevante prosessverdier overføres pålitelig til kontrollrommet.

Topologi: Trådløs dataoverføring fra luftebasseng til kontrollrom

Trådløs kommunikasjon gir deg muligheten til å overføre prosessdata uten å benytte kabler.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk