Bevegelige broer

Bevegelige broer

Sikkerhet er vår drivmotor

Med løsninger fra Phoenix Contact styrer du broens bevegelse pålitelig fra kontrollrommet.

Tilbake til Smart Road

Kategorier

Bevegelige broer benyttes fortrinnsvis for å føre vei- eller skinnetrafikk over elver og kanaler. På grunn av farepotensialet for trafikantene gjelder spesielle krav til overvåking, betjening og funksjonell sikkerhet. Bevegelsen i den bærende konstruksjonen må styres fra kontrollrommet ved hjelp av sensor- og aktuatorsystemer.

Med løsninger fra Phoenix Contact håndterer du broens bevegelser trygt og pålitelig, inkludert beskyttelsesfunksjoner.

Dine fordeler

  • Betraktelig reduksjon av vedlikeholds- og energikostnader grunnet diagnostikk og monitoring av samtlige stasjoner i styresystemet
  • Overføring av samtlige data for evaluering og arkivering til kontrollrommet via mobilradio
  • Automatisk styring av belysningen ved hjelp av kalenderoppføringer ved kommunikasjonsfeil

Sikker brobevegelse

Bevegelig bro  

Brobevegelse i henhold til maskindirektiv

For raske brobevegelser kan føre til skader på broens mekaniske system.

Stillstands- og turtallsovervåkere overvåker hastigheten under løfting og senking. Slik unngår du skader på broen og oppfyller kravene som stilles i henhold til maskindirektivet.

Robust automatisering

Automatiseringssystem Axioline  

Automatiseringssystem for røffe betingelser

Fremtidens automatiseringsteknikk er rask, enkel og robust. Med Axiocontrol og Axioline tilbyr Phoenix Contact deg et automatiseringssystem med ytelsessterke kontrollere og I/O-er som er perfekt tilpasset hverandre.

Systemet er konstruert for røffe omgivelser og tåler de sterke vibrasjonene eller støtene som oppstår som følge av broens bevegelser.

Redundant styring

Redundante RFC-kontrollere  

Redundant kontroller for optimal tilgjengelighet

Ved løfting og senking av elementer for trafikkinfrastruktur som broer, er sviktsikre automatiseringssystemer en absolutt nødvendighet.

Løsningen: Redundante automatiseringskonsepter med utgangspunkt i høyytelseskontrolleren RFC 460R. Slik sikrer du at automatiseringen alltid fungerer. Hvis en kontroller svikter, overtar den andre umiddelbart og sømløst.

Sikkerhet grunnet redundans

En velstrukturert og ytelsessterk automatisering med redundant styre- og nettverksteknikk og egnet feltnivå sørger for optimal tilgjengelighet for den bevegelige broen.

Med industrielle Switches og styreteknikk fra Phoenix Contact implementerer du de høye kravene til anleggsstyringen din både enkelt og fremtidssikkert. I tillegg til velegnede produkter kan våre Safety-eksperter også tilby støtte som gir en optimal utforming av anlegget.

Topologi: Redundant styring av bevegelige broer  

Redundanskonsept for optimal tilgjengelighet av bevegelige broer

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00