Økt tilgjengelighet for vannveier grunnet tilstandsbasert vedlikehold.

Oversikt

Skipsfartsregulering  

Optimal trafikkflyt gjennom smale passasjer i vannveier

  • Operatører og bedrifter som installerer signaliseringsanlegg til vannveier står foran utfordringen om å styre applikasjonen på en sviktsikker måte og sikre permanent drift.
  • Phoenix Contact tilbyr systemer med komponenter som kan integreres dypt i styreomgivelsene og implementeres i overordnede arkitekturer via forskjellige kommunikasjonsmedier.
  • På grunn av skaleringsmulighetene kan løsningen fleksibelt tilpasses de mest forskjellige krav, og den nettbaserte diagnostikken sørger for optimal pålitelighet.

Anvendelse

Mast med signaliseringslamper  

LED-signallamper for lyssignalanlegg

Mange av vannveiene kan store skip ikke begi seg utpå fordi sikker avstand ved passering ikke kan overholdes overalt. For at disse passasjene likevel skal kunne benyttes i begge retninger døgnet rundt, anordnes vikeplasser eller reguleringer tilsvarende enveiskjøring. I forbindelse med trafikkreguleringen på disse stedene benyttes signaliseringer som formidler statusmeldinger til skipsførerne.

De mest brukte vannveiene i verden har over 100 gjennomkjøringer hver dag. Svikt i signaliseringsteknikken og sperringer som oppstår i den forbindelse ville ha fått betydelige økonomiske konsekvenser.

Løsning

Automatikkskap  

Automatikkskap for automatisering av signaliseringen på vannveier

Phoenix Contact tilbyr produkter og systemer for alle bruksområder. Komponentene integreres i styreteknikken for å overvåke og vise utstyrets status. For anvendelser innen signalisering av vannveier er automatikkskapene montert rett på signalinnretningene. De har en avbruddsfri strømforsyning for forsyning av 24 V spenningsnivået. Statusinformasjon (for eksempel batterier) kan helt enkelt prosjekteres i kontrollerens applikasjonsprogram ved hjelp av forhåndsprogrammerte funksjonsblokker. Dermed er informasjonen også umiddelbart tilgjengelig for visualiseringsprogrammet, og kan hentes opp på samtlige punkter innenfor nettverket.

For anlegg ute i felten er overspenningsbeskyttelse tvingende nødvendig. Også for en slik "klassisk" bruk kan den intelligente overspenningsbeskyttelsen integreres dypt i applikasjonsprogrammet. Med Plugtrab IQ får operatøren mulighet til å implementere forutseende vedlikehold. Det er det eneste systemet på markedet som gjenkjenner og viser flere enn to tilstander. I tillegg til statusmeldingene grønt (alt OK) og rødt (utstyr defekt) representerer gul farge en ytterligere driftstilstand. Den signaliserer en kritisk verdi i de intelligente deltakerne og viser operatøren at elementet bør skiftes ut ved neste anledning.

Nettbasert visualisering  

Nettbasert vedlikehold av samtlige implementerte komponenter

Kan skaleres og integreres for optimal tilgjengelighet og forutseende diagnostikk

Med de intelligente enhetene og de tilgjengelige grensesnittene på komponentene fra Phoenix Contact åpner det seg helt nye muligheter for operatører og servicepersonell.

Diagnostikken er allerede integrert i komponentene og kan dermed benyttes lokalt. Som alternativ kan brukeren velge fra et høyt antall forhåndsprogrammerte funksjonsblokker og implementere utstyret i applikasjonsprogrammet.

Signalanleggene og styreautomatikkskapene har et nettbasert vedlikehold som kan hentes opp via forskjellige medier. Forbindelsen kan etableres både lokalt og via mobilradio, egne SHDSL-forbindelser kan som alternativ også opprettes. Systemets skaleringsmuligheter åpner for optimal tilpasning til operatørens krav med en kostnadsgunstig løsning. Samtidig sikres maksimal anleggstilgjengelighet og dermed pålitelig drift av vannveiene.

Dine fordeler

  • Rask, enkel og dyp integrering av samtlige komponenter grunnet ferdig programmerte funksjonsblokker
  • Pålitelig løsning grunnet forhåndsprogrammerte og testede funksjoner innenfor applikasjonen
  • Integrering i eksisterende styresystemer med standardiserte Ethernet-protokoller
  • Kan fleksibelt tilpasses kravene i applikasjonen takket være skalerbar styremaskinvare

Produkter

BeskrivelseTypeArt.nr.
Program-/konfigureringsminneSD FLASH 2GB APPLIC A2701190
Avbruddsfrie strømforsyningerf.eks. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/102320225
Overspenningsbeskyttelsesutstyrf.eks. PT-IQ-1X2-24DC-UT2800976
Energimåleutstyrf.eks. EEM-MA2502901363
BeskrivelseTypeArt.nr.
Program-/konfigureringsminneSD FLASH 2GB APPLIC A
Avbruddsfrie strømforsyningerf.eks. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/10
Overspenningsbeskyttelsesutstyrf.eks. PT-IQ-1X2-24DC-UT
Energimåleutstyrf.eks. EEM-MA250

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00
Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk