Rask og feilfri tilkobling av I/O-modulene

Oversikt

Osman-Gazi-broen  

Osman-Gazi-broen er verdens fjerde største hengebro.

  • Osman-Gazi-broen er det sentrale elementet i den planlagte 420 km lange motorveiforbindelsen mellom Istanbul og Izmir.
  • Signalene i de rundt 4500 I/O-ene på broen bearbeides via I/O-moduler i kontrollerne S7-300/ET 200M.
  • Systemkabling fra Phoenix Contact forener modulene raskt og helt feilfritt med feltkablingen.

Kundeprofil

Prosjektleder Alper Arifoǧlu  

Prosjektleder hos Siemens, Alper Arifoǧlu, hadde ansvaret for valget av de elektriske komponentene

Den japanske firmagruppen IHI Corporation, som ble tildelt oppgaven med å bygge broen, fordelte de forskjellige arbeidsoppgavene videre til underleverandører.

SCADA-løsningen (Supervisory Control and Data Acquisition) for overvåking og styring av prosessene samt broens spenningsforsyningssystem er utarbeidet av Siemens AG.

Anvendelse

Container med automatikkskap  

Snittmodell av et dekksegment med automatikkskapcontainere på vedlikeholdsnivået

På broens nordlige og sørlige ende er det montert henholdsvis en hovedforsyningsbygning der høy-, mellom- og lavspenningsnettet er installert. De to delanleggene er redundant sammenkoblet, systemsvikt er slik forhindret.

Signalbehandlingen foregår på broens vedlikeholdsnivåer. I den forbindelse har dette nivået spesielle containere der de enkelte automatikkskapene settes opp. I containerne løper også de forskjellige signalledningene for datainnsamling sammen, ettersom strukturen må overvåkes kontinuerlig for å holde broens infrastruktur intakt.

I tillegg må korrekt belysning og signalgivning alltid være gitt på broen i forbindelse med vei-, fly- og skipstrafikk. Delsystemenes signaler evalueres via I/O-moduler i kontrollerne S7-300/ET 200M. For å knytte modulene sammen benytter Siemens systemkablingsløsningen fra Phoenix Contact.

Løsning

Frontadapter VIP-Power  

VIP-Power-frontadapter for rask og enkel tilkobling

Ved hjelp av produktserien VIP-Power Cabling kan de enkelte I/O-modulene i S7-300-kontrolleren med Plug-and-Play-konseptet kobles raskt og enkelt via en pluggbar rekkeklemme. Den omstendelige klassiske kablingen av enkeltledere samt en funksjonell I/O-test som kontrollerer at signalrangeringen er korrekt, kan dermed bortfalle. Fordelen ved de prekonfigurerte VIP-adapterne ligger blant annet i at de kan gjennomgå en høyspenningstest etter at produksjonsprosessen er fullført. Samtidig kontrolleres det at lederne mellom frontadapter og rekkeklemmepluggforbinder er korrekt tilkoblet. Brukeren får slik en feilfri og pålitelig forbindelse. Kombinert med de pluggbare push-in-etasjerekkeklemmene kan kontrollerens 40 tilkoblingspunkter rangeres på en byggbredde på kun 70 mm.

I henhold til prosjektleder Alper Arifoǧlu ble de ansvarlige spesielt imponert over plass- og tidsbesparelsen som fremgår av systemkablingen kombinert med rekkeklemmenes innstikksteknikk. For et stort automatikkskap med segmenteringsnivå, som er nødvendig ved denne applikasjonen, estimeres vanligvis rundt ti arbeidsdager. De ansatte trenger én arbeidsdag til den mekaniske bearbeidingen av skapet, mens de resterende ni dagene går med til elektrisk installering av komponentene samt Field Acceptance Test (FAT). "I starten skapte utformingen av automatikkskapene et stort tidsproblem for oss", forteller Alper Arifoǧlu. "Ved å ta i bruk systemkablingen kunne automatikkskapbyggeren korte ned installeringsarbeidet for de elektriske komponentene til to dager, noe som hjalp oss med å overholde tidsplanen."

Fasit

Et ytterligere avgjørende kriterium for å velge produktserien VIP-Power Cabling var den enkle håndteringen. Det finnes kun 20- og 40-polede varianter, og disse er egnet for samtlige I/O-moduler i ET 200M. Det spiller ingen rolle om det dreier seg om en analog modul eller et releutgangskort. For på grunn av det store ledertverrsnittet samt rekkeklemmepluggforbinderne kan både mindre koblingssignaler og last opptil 250 V AC og 6 A rangeres. Oppsummert er 24 automatikkskap i prosjektet Osman-Gazi-broen i Izmit kablet opp med systemkablingen fra Phoenix Contact.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00
Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk