Anleggsstyring: SCADA og portaltilknytning

Anleggsstyring: SCADA og portaltilknytning

Skalerbar fotovoltaikk-anleggsstyring

Med systemløsninger kan du kontinuerlig samle inn og evaluere data fra fotovoltaikkanlegget ditt.

Tilbake til Anlegg i felten

Kategorier

  • Løsning for driftsstyring

    Et godt fundamentert datanivå er et helt avgjørende utgangspunkt for effektiv, teknisk driftsstyring av større solenergikraftverk.

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) er datastøttet overvåking og styring av tekniske prosesser. Visualiseringsgrensesnittet utgjør selve grensesnittet for interaksjoner mellom menneske og maskin. Visualiseringer med SCADA-funksjoner imponerer med skaleringsmuligheter og allsidighet. I store fotovoltaikkanlegg benyttes de ved overvåking og betjening av komplekse prosesser.

Dine fordeler

  • Åpner for teknisk driftsstyring av store fotovoltaikkanlegg takket være portaltilknytning
  • Vanlige standarder i dataformater eller kommunikasjon støttes av SCADA
  • Optimal datatilgjengelighet takket være parallell sikring i portalen og SCADA
  • Konfigureringen av samtlige anleggsdeltagere foregår automatisk, noe som gir enkel oppstart
  • Strukturert implementering og simulering på forhånd takket være modellbasert systemutvikling

Anleggsoversikt og Reporting

Forutsetning for økonomisk effektiv anleggsdrift er en kontinuerlig overvåking av fotovoltaikkinstallasjonen. Komponenter fra Phoenix Contact som industrielle brannmurer, mobilradiorutere og modemer sørger for sikker tilkobling av den lokale datainnsamlingen og overvåkingsportaler samt driftsstyresystemer.

Dataanalyse i skyen

Med våre skyløsninger kan du utvide det eksisterende PROFINET-nettverket med skytjenester. Dermed får du helt enkelt tilgang til fotovoltaikkanleggene på avstand. På samme måte kan også tjenesteytelser som blant annet Monitoring, Reporting, kalkuleringer og forutseende vedlikehold benyttes.

Kontinuerlig portaltilknytning

For å forhindre datahull ved Monitoring og Re­porting, mellomlagres dataene lokalt dersom det ikke foreligger Internettforbindelse mellom fotovoltaikkanlegget og portalen. Ved behov kan eksisterende portaler tilkobles, takket være åpne systemgrensesnitt.

Maksimal avkastning grunnet sikkerhet i fotovoltaikkanleggene

Phoenix Contact tilbyr en stor portefølje for sikker og meget tilgjengelig drift av fotovoltaikkanlegg, fra data­kommunikasjon og forsyningsstyring og helt til visualisering.

Maksimal avkastning grunnet sikkerhet i fotovoltaikkanleggene  

Full oversikt over produktiviteten takket være webvisualisering

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk