Optiske fibre til kommunikasjonsnettverk

Optiske fibre til kommunikasjonsnettverk

Store rekkevidder, optimal støysikkerhet

Fiberoptisk tenkologi – perfekt for støysikker forbindelse og dekning av større avstander.

Dine fordeler

  • Absolutt støysikkerhet også ved ekstreme elektromagnetiske påvirkninger takket være optisk overføring
  • Optimale overføringsavstander og datahastigheter – fiberoptisk teknologi gjør det mulig
  • Modulær stasjonsoppbygging grunnet automatisk tverrkabling via T-konnektorene

Anvendelse

Nord-Sør-fjernforbindelsen i Berlin strekker seg fra sentralstasjonen og Potsdamer Platz og til stasjonen Südkreuz. Et kommunikasjonsnettverk for forsyning av mellomspenning forbinder 17 understasjoner langs jernbanestrekningen.

Løsning

Kommunikasjonsnettverket for forsyning av mellomspenning ble etablert med utgangspunkt i optiske fibre. Fordelene ved fiberoptisk teknikk er potensialskillet og resistensen mot EMC-forstyrrelser, spesielt i området rundt koblingsanleggene på 10 kV. På hver stasjon tar koblingsanlegg for mellomspenning seg av den elektriske forsyningen. Understasjonene befinner seg i umiddelbar nærhet av jernbanestasjonene samt på strategiske punkter langs Nord-Sør-forbindelsen.

Fiberoptisk teknikk fra Phoenix Contact brukes til å nettorganisere understasjonene med det overordnede styresystemet samt kommunikasjonen mellom den lokale styringen og mellomspenningsfeltenes beskyttelses- og styreenheter.

Modularitet og permanente statusmeldinger

Det fiberoptiske systemet PSI-MOS imponerer med sin modularitet og en permanent evaluering av den optiske mottaksytelsen. Dermed bortfaller komplisert oppmåling av de fiberoptiske strekningene.

Direkte visning av mottaksytelsen via den firetrinnede bargrafen på utstyret gjør at også personell uten opplæring kan foreta en kvalitativ langtidsevaluering av de fiberoptiske strekningene, uten dyrt utstyr.

Støysikker datakommunikasjon over store avstander

PSI-MOS fiberoptiske omformere  

PSI-MOS-moduler viser signalkvaliteten direkte

De fiberoptiske omformerne PSI-MOS er spesielt godt egnet i anlegg med lange overføringsstrekninger og krav om høy EMC-støysikkerhet. Den modulære oppbyggingen åpner for individuelle kommunikasjons-HUB-er. Dermed er vilkårlige topologier som linjer, stjerne og redundante ringer mulig.

Samtlige overføringsmedier kan kombineres helt enkelt i PROFIBUS-HUB. T-konnektorer sammenkobler komponentene innbyrdes. Slik oppnår man raskt og enkelt en egnet blanding av kobber, optiske fibre, radiosignaler og SHDSL.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk