Kablingsløsninger for styring av tog

Kablingsløsninger for styring av tog

Sikkert og feilfritt nettverk

Med Ethernet-nettverksskillere og ekstruderte pluggforbindere for feilfrie styresystemer.

Dine fordeler: Ekstruderte pluggforbindere

  • Rask installering ved hjelp av SPEEDCON M12
  • Plugger og ledninger egnet for jernbane grunnet materialvalg etter EN 45545-2
  • Solid festet takket være spesiell vibrasjonsbrems
  • Tåler temperaturpåvirkninger og store temperatursvingninger – testet med tanke på utvidet temperaturområde

Dine fordeler: FL ISOLATOR M12

  • Pålitelig beskyttelse av nettverkskomponentene grunnet galvanisk skille ved potensialforskjeller opptil 4 kV
  • Vibrasjonssikker M12-tilkoblingsteknologi med SPEEDCON-hurtigkobling
  • Godkjent for jernbaneformål (rullende material) i henhold til EN 50155 og EN 50121

Anvendelse

Togstyringssystem  

Togstyringssystem

Styringssystemer for tog har ofte en hierarkisk oppbygging. De er satt sammen av flere styrenivåer med ulike funksjoner og krav.

Togbuss
Det øverste styrenivået, såkalt togbuss, dekker det komplette toget og åpner for konsekvent datakommunikasjon av samtlige togdeler. Ettersom dataoverføringshastighetene her er moderate, foregår kommunikasjonen via Ethernet i kategori 5. Styrenivået er relevant for sikkerhet og godkjennelse og må være permanent tilgjengelig. Derfor stilles det høye krav til kabling og andre infrastrukturkomponenter.

Kjøretøybuss
Det andre nivået, kjøretøybuss, er tilkoblet togbussen og utgjør styrenivået. På dette nivået styres togfunksjonen, og her foregår sikkerhetsrelevant overvåking av for eksempel bremser, dører eller klimatisering. Med hensyn til sikkerhet, godkjennelse og tilgjengelighet er kravene til dette nivået sammenlignbare med togbussen. Teknisk sett omsettes dette i praksis ofte med utgangspunkt i PROFINET kategori 5.

Tilleggssystemer
I toget finnes det ytterligere systemer som ikke er relevante for sikkerhet eller godkjennelse. De kobles til via Gateways i kjøretøyet. Blant disse er språk og informasjon (radiosignaler eller hastighet), overvåking (kameraer) eller media on board (Internett). Her står tilgjengeligheten og kravene til høyere datahastigheter i forgrunnen – de er ikke relevante for sikkerhet eller godkjennelse. Derfor benyttes ofte 10 Gigabit-Ethernet i kategori 6A.

Løsning

Serien M12 RAIL  

Ekstruderte pluggforbindere i serien M12 RAIL

 

Ekstruderte pluggforbindere i serien M12 RAIL fra Phoenix Contact har et pålitelig kablingssystem for alle styrenivåer i toget, for eksempel

  • Sensor-/aktuatorkabling i A-koding
  • Ethernet-/PROFINET-kabling i 4-polet D-kodet utførelse
  • X-kodet M12 for høye datahastigheter (10 GB/s).

I den sammenheng ble det lagt spesielt stor vekt på egnetheten til kunststoffmaterialene og ledningene som ble benyttet med tanke på brannegenskaper. Disse materialene oppfyller kravene i EN 45545-2 og kan dermed benyttes i togene helt uten problemer.

Som samarbeidspartner innen jernbaneindustrien fører Phoenix Contact ekstruderte M12-ledninger som er komplett elektrisk testet. Omstendelige og dyre feilsøk i skinnegående kjøretøyer, som er tilfelle ved manuell konfeksjonering, bortfaller helt.

FL ISOLATOR  

FL ISOLATOR øker det interne nettverkets støysikkerhet

FL ISOLATOR danner et galvanisk skillepunkt innenfor den kobberførte Ethernet-dataledningen. Støysikkerheten ved industriell bruk blir betraktelig bedre med skille av høy kvalitet opptil 4 kV.

Nettverkskomponenter og dyrt utstyr beskyttes mot potensialforskjeller. Mulige overføringshastigheter ligger på 10/100 Mbit/s. Den passive komponenten kan benyttes umiddelbart, uten strømforsyning. I den sammenheng integreres FL ISOLATOR i nettverket direkte foran deltageren som skal beskyttes eller direkte foran og bak vognkoblingene. Det forhindrer utjevning av ulike potensialer mellom de enkelte togavsnittene via Ethernet-ledningen.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk