Digital transformasjon – åpen arkitektur

Digital transformasjon – åpen arkitektur

Åpen, sikker, skalerbar

Konnektivitet for smarte monitoring- og overvåkingsløsninger innen prosessindustrien.

Stadig strengere krav til sikkerhet, tilgjengelighet, pålitelighet og høy effektivitet krever i dag adskillig mer teknologi enn det som vanligvis er praktisk mulig å implementere i den klassiske automatiseringspyramiden. Digitaliseringen av prosessautomasjonen åpner dermed dørene for nye teknologier og tilnærminger.

Enhanced Connectivity fra Phoenix Contact står ikke bare for den rent fysiske tilkoblingen, men også for en forbindelse som inneholder både logikken og den åpne, sikre og digitale kommunikasjonen. Dermed tilrettelegges det for at nye tilnærminger, som NAMUR Open Architecture (NOA) samt Open Process Automation (OPA), kan bli en realitet.

Dine fordeler

  • Fremtidssikre prosessanlegg takket være mange års kunnskap innen bransjen og delaktighet ved utforming av fremtidsvisende trender, som NOA og OPA
  • Skreddersydd løsning, fra innsamling av data og helt til målsystemet med systemuavhengig automatiseringsteknikk
  • Forhindre utilsiktede anleggsstillstander ved å nettorganisere eksisterende og ytterligere diagnostikkdata for forutseende vedlikehold

Standarder for åpne automatiseringssystemer

Nettorganiserte data i et prosessanlegg  

NAMUR Open Architecture versus Open Process Automation

NAMUR Open Architecture (NOA) beskriver hvordan den klassiske automatiseringspyramiden kan implementeres med raske IT-komponenter, fra feltnivået og helt til bedriftsledelse. Og dette helt uten å redusere anleggets tilgjengelighet og sikkerhet.

Tilnærmingen Open Process Automation (OPA) går enda lenger: For å oppnå en komplett åpen automatisering blir prosessautomasjonens klassiske pyramide oppløst.

Med den teknologiske tilnærmingen med et åpent, trygt og skalerbart økosystem viser Phoenix Contact hvordan ideen om åpenhet, fleksibilitet og dynamiske løsninger kan forenes med prosessindustriens kjerneområder (robusthet, sikkerhet og pålitelighet).

NAMUR Open Architecture

Automatiseringspyramide i konteksten NOA og PLCnext Technology  

Intelligente overvåkings- og optimaliseringsoppgaver med NOA og PLCnext Technology

Den åpne, Linux-baserte styreplattformen PLCnext Technology gjør det mulig å avlese HART-data og andre protokoller parallelt og uten tilbakevirkninger på prosesstyringen. Dataene kan overføres videre til en sky i form av rådata eller forbehandlet gjennom kontrolleren via OPC-UA-server, for eksempel til PROFICLOUD fra Phoenix Contact, Azure fra Microsoft eller lignende,

På grunn av styreplattformens åpenhet kan også apper fra tredjepart, for eksempel fra sensor- og aktuatorprodusenter, integreres i systemet.Intelligente algoritmer evaluerer de innsamlede dataene og avleder hensiktsmessige vedlikeholdskonsepter.

Økosystemet PLCnext Technology gjør overvåkings- og optimaliseringsoppgaver og også forutseende vedlikehold, helt enkelt mulig – og det uten at kjerneprosessen blir påvirket.

Open Process Automation

Open Process Automation har som mål å redusere kompleksiteten i styresystemmigreringer ved å følge en åpen, standardbasert tilnærming.  Økosystemet PLCnext Technology støtter denne åpne tilnærmingen ved å ivareta rollen til DCN (Distributed Control Node) med sikre og redundante forbindelser til den nye sanntids-servicebussen samt forbindelsen til eksisterende og nytt feltutstyr (I/O-er). PLCnext Technology imøtekommer også hovedkravet fra OPA ved at den gjør det mulig å være vertsmaskin for ekstern programvare og utføre den på samme maskinvare.

Grafisk oversikt over Vision Open Process Automation (kilde: O-PAS™)  

En standard fra The Open Group, som er et globalt teknologikonsortium fra USA, utviklet i Open Process Automation™ Forum (OPAF). Kilde: O-PAS™

PLCnext Technology vinner Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – utmerket med Achema Innovation Award 2018

PLCnext Technology bleutmerket med Achema Innovation Award 12. juni 2018, og da i kategorien måle-, styre- og reguleringsteknikk og prosessautomatisering. Den henholdsvis mest nyskapende utviklingen ble valgt fra fem Shortlist-kandidater i totalt åtte kategorier og tre spesialkategorier.

Innenfor rammen av en festlig prisutdeling mottok Phoenix Contact et vitnemål og den høythengende utmerkelsen for den nye, innovative styreplattformen. Vi takker for denne utmerkelsen, som vi setter meget stor pris på.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk