Predictive Maintenance – løsninger for overvåking av pumper og motorer

Pumper og motorer

Helhetlig overvåking

Reduser vedlikeholdsarbeidet og energiforbruket ved hjelp av PumpMonitor fra Phoenix Contact.

En vesentlig bestanddel av digitaliseringen innenfor rammen av Industrie 4.0 er betraktningen og optimaliseringen av vedlikehold og energistyring. Med PumpMonitor tilbyr Phoenix Contact en løsning for helhetlig overvåking av pumper og motorer.

Den kontinuerlige fastsettelsen av vedlikeholdsbehovet til enhver tid, og da ved å trekke inn relevante mekaniske, elektriske og hydrodynamiske målestørrelser, åpner for forutseende vedlikehold og reduksjon av anleggets energikostnader.

Dine fordeler

  • Redusert vedlikeholdsarbeid takket være forutseende vedlikehold under hensyntagen av mekaniske, elektriske og hydrodynamiske måleverdier
  • Redusert energiforbruk grunnet registrering av anleggets virkningsgrad og Best-Fit-punkt-betraktning
  • Økt anleggstilgjengelighet grunnet betraktning av vibrasjoner og lagersituasjon

Online-tilstandsovervåking

Webvisualisering av anleggets tilstand på berøringspanel  

Merking av måleverdier etter status: OK (grønn), advarsel (gul), alarm (rød)

Vår løsning PumpMonitor inneholder en webvisualisering med intelligent "trafikklysfunksjon". Takket være den fargede visningen kan anleggets tilstand registreres både raskt og enkelt, visuelt.

Dermed har du full oversikt over anleggets status, og kan ved feil handle umiddelbart. Reduser vedlikeholdsarbeidet ved hjelp av Predictive Maintenance.

Effektiv anleggsdrift

Vannpumper  

Økt anleggstilgjengelighet takket være helhetlig overvåking av pumper og motorer

PumpMonitor gjør det mulig å redusere energikostnadene i form av behovsrettet anleggsdrift. Energieffektiv drift er sikret ved at man fastsetter optimal anleggsvirkningsgrad.

Når hydrodynamiske måleverdier registreres, kan også anleggets brukstid forlenges. Kontinuerlig overvåking av last og svingninger gjør at turbulenser og kavitasjoner kan oppdages tidsnok og dermed forhindres.

Intelligent nettorganisering

Datatilgang via PROFICLOUD  

PROFICLOUD åpner for intelligent nettorganisering og dataanalyse

Med implementeringen av PumpMonitor i PROFICLOUD fra Phoenix Contact får du tilgang til informasjonen til enhver tid, uavhengig av sted.

Den intelligente nettorganiseringen gir utstrakte muligheter for å analysere målestørrelsene. Med PumpMonitor drifter du et helhetlig Life-Cycle-Management av anlegget.

Enkel implementering av Predictive Maintenance til anlegget

Automatikkskapløsning PumpMonitor  

Rask og enkel parametrisering grunnet integrert berøringspanel

Med PumpMonitor fra Phoenix Contact får du en automatikkskapløsning som er klar til å installeres.

Lager- og maskinvibrasjoner registreres av den integrerte sensormodulen. Via en behovsrettet anleggsstyring ved hjelp av PumpMonitor reduserer du anleggets driftsrelaterte energiforbruk.

Tilknytning til et overordnet styresystem foregår standardisert via PROFINET eller OPC-kommunikasjon. Etter ønske er tilknytning til PROFICLOUD også mulig.

Tekniske spesifikasjoner

Du finner flere detaljer om vår Predictive Maintenance-løsning i E-shop.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk