Overspenningsbeskyttelse til anlegg i uværsutsatte Hainan

Hainan i Kina: Produksjonsanlegg for styropor

Grunnleggelsen av Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company har sitt utgangspunkt i utviklingen av global styropor-produksjonskapasitet og den på kort sikt begrensede produksjonen.

Bedriften oppstod etter en Joint Venture av firmaene Hainan Shihua Petrochemical Company og Jiansu Jiasheng Chemical Company.

Målet var å opprette en FCC-tørrgassanordning (Fluid Catalytic Cracking) med en styrolutvinning på 80 000 tonn pr. år. I tillegg skulle et rørnett etableres mellom de to morselskapene.

Totale investeringskostnader i prosjektet utgjorde 390 millioner RMB med en avkastning på 1 milliard RMB.

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company økte også utbyttet for hele industrigrenen. Konkret innebærer det at den bidrar med 100 000 tonn styropor årlig.

Applikasjon

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company befinner seg på den sørlige grensen av Kina. Området er utsatt for kraftige tordenvær og stormer.

Lynbeskyttelse var et viktig tema helt siden planleggingen startet. Herr Jiang, leder for teknologien, bestemte seg for å benytte overspenningsbeskyttelsesutstyr fra Phoenix Contact.

Løsning

Overspenningsbeskyttelse i Hainan, Kina  

Overspenningsbeskyttelse i flere enn 2000 elementer

Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company implementerte ovespenningsbeskyttelse fra Phoenix Contact i alle feltinstrumenter og i det elektriske utstyret, i instrumenter i kontrollsystemet og i strømforsyningsutstyret.

Totalt blir flere enn 2000 elementer utstyrt med lyn- og overspenningsbeskyttelsesutstyr fra Phoenix Contact.

Lynavlederen FLASHTRAB FLT sørger for å beskytte strømforsyningen. Overspenningsbeskyttelse fra produktseriene VALVETRAB VAL og PLUGTRAB PT sikrer kontrollsenteret. Avlederne PLUGTRAB S-PT i egensikker utførelse sikrer overføring av ømfintlige data for måle-, styre- og reguleringsteknikk innen feltinstalleringen.

Fasit

Etylbenzen-produksjonsstedet har adskillige ganger måttet tåle tordenvær og stormer. Etter at beskyttelsesutstyr fra Phoenix Contact ble installert, har det ikke vært noen flere utfordringer.

Herr Jiang sa følgende: "Det viser den høye kvaliteten på overspenningsbeskyttelsesutstyret. Avgjørelsen vår er absolutt riktig. Jeg skulle ønske Phoenix Contact kunne vie enda mer tid til sikkerhetsoperasjoner innen kjemisk industri."

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00