Effektiv modernisering av naturgasskraftverket Layyah

I & C Energo: Ledende ingeniørforetak i Tsjekkia

I & C Energo a. s. er et datterselskap av energiforetaket CEZ a. s. og ble grunnlagt i Den tsjekkiske republikk i 1993.

Det ledende ingeniør- og leverandørforetaket tilbyr tjenesteytelser over hele verden.

I & C Energo er spesielt aktive på områdene for måle- og kontrollsystemer, informasjonssystemer for industrien og elektriske systemer. Det omfatter også støtte i forbindelse med systemintegrering og konstruksjon.

Applikasjon

I samarbeid med Emerson Process Management, s. r. o. ble I & C Energo i 2007 tildelt oppdraget for modernisering av styresystemet til to genereringsenheter i naturgasskraftverket Layyah.

På samme måte som de fleste anleggene i golfstatene er også kraftverket Layyah et kombinert elektrisitets- og avsaltingskraftverk (Co-generation power desalting plants – CPDP).

Operatøren av kraftverket er SeWa (Sharjah Electricity and Water Authority).

Løsning

Rekkeklemmer fra Phoenix Contact  

Rekkeklemmer fra Phoenix Contact

For å modernisere styresystemet benyttes rekkeklemmene UT og URTK fra Phoenix Contact. Moderniseringen prosjekteres ved hjelp av planleggingsprogrammet CLIP PROJECT.

På grunn av sin minimale bredde kobler PLC-releer signaler mellom 24 V styrenivået og anleggets periferi på 110 V som aktuator- og sensorversjoner.

Strømforsyningen QUINT POWER stabiliserer spenningen i den sekundære strømkretsen – med aktiv funksjonsovervåking via LED-statusindikator.

Fasit

Phoenix Contact er medlem av Alliance Supplier-programmet til Emerson Process Management.

Akkrediteringen og det faktum at tidligere prosjekter allerede har blitt gjennomført med komponenter fra Phoenix Contact, førte til samarbeidet på Layyah-prosjektet mellom I & C Energo, SEWA og Phoenix Contact.

Ved å ta i bruk produkter fra Phoenix Contact, blant annet strømforsyningene QUINT POWER, var man i stand til å modernisere eksisterende automatikkskap, uten at det krevde mer plass, og dermed heller ikke merkostnader.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00