Tilbake til oversikten

Nyskapende spenningsanlegg hos Ritter Starkstromtechnik

Største elektrohåndverksbedrift

Ritter Starkstromtechnik GmbH & Co, Dortmund, Tyskland, er med sine 550 ansatte en av de største elektrohåndverksbedriftene. Bedriftens produkt- og tjenestespekter spenner over fire områder:

  • Sammenknytning av større nett i bygninger og anlegg i form av tradisjonell installeringsteknikk.
  • Organisering og styring av tekniske forløp i form av individuelle automatiseringsløsninger.
  • Koblingsutstyr til effektområdet.
  • Pålitelig spenningsdistribusjon gjennom mellom- og lavspenningskoblingsanlegg for industrien og energiforsyningen.

Applikasjon

Mellom- og lavspenningskoblingsanlegg for industrien og energiforsyningen planlegges, utvikles og produseres i Olfen av Ritter. De leveres enten som typetestede standardanlegg eller i form av kundespesifikke spesialutførelser.

Det nyskapende mellomspenningsanlegget GT 4 er helt spesielt. Ved dette anlegget ble – som følge av effektdelens konstruksjonsegenskaper – byggbredden til utførelsen på 31,5 KA redusert til 600 mm.

QUICKON-hurtigkoblingsteknikken fra Phoenix Contact utgjør nyskapningen i anleggets styredel.

Løsning

IDC-tilkobling  

Rask og pålitelig: IDC-tilkobling

Ved QUICKON-hurtigkoblingsklemmene trenger ikke lederen lenger å avisoleres, og endehylser bortfaller også.

Etter at lederen er kappet av, etableres kontakten helt enkelt med en standard skrutrekker. Med klemmetyper ned nominelt tverrsnitt 1,5 og 2,5 mm² kan ledere fra 0,34 til 2,5 mm² kobles til.

De flerpolede TWIN-rekkeklemmene er et supplement til gjennomgangs- og jordingsrekkeklemmene. Ved hjelp av dem er potensialfordelingen unnagjort på kort tid.

Fasit

Mange koblingsoppgaver kan enkelt løses ved å ta i bruk skille-, sikrings- og byggelementplugger på basisklemmer.

Utover dette finnes det QUICKON-rekkeklemmer i hybridutførelse. Her kombineres hurtigkoblingen med skru- eller fjærkrafttilkobling. Brukeren kan dermed, i tråd med kundens ønsker eller i henhold til forskriftene, velge tilkoblingsteknikk fritt.

QUICKON-hurtigkoblingsteknikken er bedre enn kravene som stilles i relevante standarder, for eksempel EN 60998 og EN 60947, og er godkjent for bruk i Ex-e-området i henhold til ATEX-direktivet.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk