Tilbake til oversikten

Trusted Wireless – trådløse I/O-systemer i brunkullkraftverket Yallourn

Langsiktig generering av energi med teknikk fra PHOENIX CONTACT

Brunkullkraftverket i Yallourn tilhører firmaet TRUenergy (tidligere Yallourn Energy). Det er det tredje største kraftverket i den australske delstaten Victoria, og ligger 150 km øst for Melbourne i regionen Latrobe Valley.

Kraftverket leverer ca. 22 % av elektrisitetsbehovet i Victoria og 8 % av det samlede nasjonale elektrisitetsbehovet.

Helt siden 1921 har man generert elektrisitet i Yallourn. I 2001 investerte TRUenergy 500 millioner dollar for å modernisere kraftverket og kullverket. Phoenix Contact ble hentet inn for å levere en Trusted Wireless-løsning.

Applikasjon

Fordi kullforsyningen fra minen Yallourn's East Field sannsynligvis ville ha vært tømt i 2007, startet man for fem år siden å avlede elven Fluss Morwell for å få uhindret tilgang til kullforekomstene fra kullområdet Maryvale.

Uten denne avledningen ville man muligens ikke kommet utenom en omfattende, grunnleggende modernisering av kraftverket, eller til og med en nedleggelse. Tiltaket i elven Morwell og tilgangen til kullforekomstene gjør det nå mulig å fortsette driften frem til år 2032. Ved ettermontering av kulltransportanlegget i Yallourn ble produkter fra Phoenix Contact benyttet.

Løsning

Australia, IO-signaler, Trusted Wireless, Yallourn, generering av energi  

Trusted Wireless I/O-utstyr

Modulen RAD ISM 900 BD er en radiosignaltransceiver (sender og mottager) for utvidelse av punkt-til-flerpunktsforbindelser og repeaterkoblinger for 900 MHz toveis, trådløse overføringssystemer.

RAD-radiosignaltransceiverne fra Phoenix Contact måtte igjennom omfattende tester før de kunne implementeres.

TRUenergy valgte Wireless I/O-utstyr for ettermontering av kullforsyningsanlegget for å unngå å benytte samme kjøreledning som gjentatte ganger tidligere hadde forårsaket problemer.

Kullforsyningsanlegget transporterer kull fra råkullbunkeren på utvinningsområdet til bunkeren på kraftverket. I den forbindelse implementeres utstyret i 16 forskjellige avsnitt på anlegget (8 bunkertømmevogner (BDW), 4 transportbånd og 4 kulltransportvogner). Denne løsningen består av 16 transceiversett, 72 digitale inngangsmoduler, 72 digitale utgangsmoduler samt 18 analoge inn- og 18 analoge utgangsmoduler.

Bildene viser et av de installerte Wireless I/O-systemene. Avstanden mellom desentralt I/O-skap og den mest fjernliggende BDW utgjør ca. 250 m. En fordel var her de multiple tilkoblingspunktene for I/O-ene og dekselet med tilstrekkelig plass for de ekstra RJ45- og D-SUB-portene. Den industrielle Ethernet-pluggforbinderen VARIOSUB RJ-45 fra Phoenix Contact ble utviklet for overføring av Gigabit-Ethernet tilsvarende kategori 5e. VARIOSUB-pluggforbinderen er kompatibel med vanlige RJ45-plugger og åpner for rask forbindelse via vanlige Patchekabler. Pluggforbinderen er komplett avskjermet, dette for å oppnå pålitelig dataoverføring i omgivelser med EMC-forstyrrelser.

Fasit

Når analoge og digitale I/O-signaler skal overføres over større avstander, er Trusted Wireless nettopp riktig teknologi. Det modulære systemet overfører opptil 33 analoge eller 66 digitale signaler.

Trusted Wireless ble utviklet spesielt for optimal overføringshastighet og best mulig støyuømfintlighet. Dermed får både planleggere og brukere en enkel overføring for industrielle bruksområder. ‍Signaler som det tidligere var meget omstendelig å registrere, eller som ikke kunne registreres i det hele tatt, blir nå registrert på en både rask og enkel måte.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk