Sikker fjernserviceløsning reduserer stillstandstider i rotasjonsmaskiner

Oversikt

  • For å oppnå friksjonsfrie produksjonsprosesser med høy tilgjengelighet er service hos maskinteknikeren 24 timer i døgnet en absolutt nødvendighet.
  • Sikker fjerntilgang til anlegget som er installert hos sluttbrukeren utgjør en vesentlig bestanddel av servicekonseptet.
  • Som kjerneelement i det nye fjernvedlikeholdskonseptet i bearbeidingssentrene til Pfiffner finner vi Security-Router FL mGuard RS4000 TX/TX VPN fra Phoenix Contact.

Kundeprofil

Rotasjonsmaskin fra Pfiffner for masseproduksjon av presisjonsdeler  

Rotasjonsmaskin fra Pfiffner for masseproduksjon av presisjonsdeler

Rotasjonsmaskinene som ble utviklet av K.R. Pfiffner GmbH produserer henholdsvis over 300 000 emner hvert år, og disse kan være av størrelser tilsvarende en knyttneve.

Bearbeidingssentrene utgjøres av 450 ansatte over hele verden og benyttes blant annet i forbindelse med masseproduksjon av presisjonsdeler innen bilindustrien.

Anvendelse

Tobias Halbritter, maskin-IT og programvareutvikler hos Pfiffner  

Tobias Halbritter, maskin-IT og programvareutvikler hos Pfiffner

For å sikre friksjonsfrie produksjonsprosesser med høy tilgjengelighet er service hos maskinteknikeren 24 timer i døgnet en absolutt nødvendighet. Kun slik kan adekvate tiltak iverksettes i situasjoner der feil oppstår, slik at bearbeidingssentrene er ute av drift kun i en kort periode. Sikker fjerntilgang til anlegget som er installert hos sluttbrukeren utgjør en vesentlig bestanddel av servicekonseptet.

"Opprinnelig ble fjernvedlikehold utført via analoge modemforbindelser. Ytelsen imøtekom likevel ikke kravene våre lenger. I tillegg oppstod det ofte forbindelsesproblemer", forteller Tobias Halbritter, som tar seg av fjernvedlikeholdssystemet hos Pfiffner og som i stor grad er ansvarlig for den implementerte strukturen med utgangspunkt i sikre VPN-forbindelser (Virtual Private Network).

Løsning

Security-Router FL MGuard RS4000 TX/TX VPN i automatikkskapet  

Security-Router sørger for sikre VPN-forbindelser

Som kjerneelement i det nye fjernvedlikeholdskonseptet finner vi Security-Router FL mGuard RS4000 TX/TX VPN, som er implementert i bearbeidingssentrene. "Fordi vi allerede benytter mGuard-teknologien med integrert brannmur for å koble anleggene våre til kundens nettverk, benytter vi enheten også for sikker fjerntilgang", forteller Halbritter. VPN-forbindelsen fungerer nesten som om serviceteknikeren skulle ha sittet direkte foran anlegget. Det forkorter reaksjonstiden i forbindelse med vedlikehold. Utover dette er arbeidsutførelser på stedet som regel ikke lenger nødvendig, noe som reduserer vedlikeholdskostnadene betraktelig.

Ved å betjene en nøkkelbryter initierer brukeren oppbygging av IPsec-tunnelen til Pfiffner Remote Services Center. Deretter har vedlikeholdsteknikeren tilgang til anlegget. Anleggets driftsvansvarlige beholder dermed kontrollen over tilgangen til anvendelsen. I denne sammenheng har det eksterne konfigureringsminnet (opsjon) til FL mGuard vist seg å være til hjelp. Ettersom de ansatte hos Pfiffner ofte ikke er kjent med kundenettverkets IP-parametere før maskinen leveres, kan de forskjellige konfigureringene helt enkelt overføres via SD-kort.

Fjernvedlikeholdssystemets portalstruktur  

Fjernvedlikeholdssystemets portalstruktur

VPN-sentralen er bevisst ikke integrert i bedriftsnettverket til Pfiffner, men driftes som portalsystem med egen Internettilgang. Dermed kan Pfiffner også gi eksterne leverandører sikker tilgang til de forskjellige kundeanleggene uten at disse må sluses gjennom det egne kommunikasjonsnettverket.

Fra et nettverksteknisk perspektiv er kundeanleggene typisk konfigurert med identiske adresseområder for å alltid nå de enkelte anleggsdelene med samme IP-adresse. For at det ikke skal oppstå adressekonflikter når flere rotasjonsmaskiner skal vedlikeholdes samtidig, må adressene gjengis i virtualisert form henholdsvis i egne adresseområder. Dette kravet implementeres i mGuard-Routers gjennom 1:1-NAT (Network Address Translation) i VPN-tunnelen.

Fasit

Bruk av Internettbasert fjernvedlikehold med sikre VPN-forbindelser gir fordeler for både produsenten og operatørene av bearbeidingssentrene til Pfiffner. I tillegg til en raskere reaksjon ved feil omfatter dette også direkte tilgang til anlegget og dermed reduserte stillstandstider samt reduserte servicekostnader fordi dyr innsats på stedet bortfaller. Dette er kriterier som spiller en avgjørende rolle spesielt ved masseproduksjon av komponenter til rotasjonsmaskinene.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00
Referrer:

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk