Løsninger for IEC 61850

Løsninger for IEC 61850

IEC 61850 med system

Enkel og robust automatisering av koblingsanlegg

En sikker og langsiktig energiforsyning stiller samfunnet overfor nye utfordringer. Energibehovet frem mot 2030 vokser overproporsjonalt. Økte energikostnader, knappe ressurser og CO2-utslipp er globale faktorer.

For å imøtekomme disse kravene trenger man nye energikonsepter og systemtilnærminger. Som samarbeidspartner innen energisektoren i mange tiår kan Phoenix Contact tilby et stort spekter med ytelsessterke produkter som er spesielt utviklet nettopp for disse oppgavene.

Dine fordeler

  • Pålitelig, feilfri dataoverføring over større avstander grunnet fiberoptisk teknologi
  • Utstrakt investeringssikkerhet grunnet interoperable produkter i henhold til IEC 61850 og IEEE-nettverksstandarder
  • Enkel implementering av nettverk med meget god tilgjengelighet: Ingen forsinkelser eller tap av pakker ved svikt i nettverkskomponenter grunnet PRP-redundansmodulen
  • Fleksibel onlinetilgang til I/O-systemet og tidsbesparelse ved idriftsettelsen takket være enkel parametrisering via nettgrensesnitt

IEC 61850 – Standardisert kommunikasjon for fremtidssikker automatisering av koblingsanlegg

Standardisert kommunikasjon for energianlegg: IEC 61850  

Standardisert kommunikasjon for energianlegg: IEC 61850

Med standard IEC 61850, som er utarbeidet av International Electrotechnical Commission, er kommunikasjonen og engineering-prosessen for koblingsanlegg nå standardisert.

Dermed er brukere ikke lenger avhengig av produsent, og antall grensesnitt reduseres betraktelig. Ved å ta i bruk Ethernet-teknologien som grunnlag for IEC 61850-kommunikasjonen kan du også redusere de mekaniske delene som plugger og bøssinger.

I forbindelse med konfigurering av Intelligent Electrical Device (IED) kreves kun tre trinn:

  1. Før IED Capability Description (.icd) sammen med systemet Specification Description (.ssd).
  2. Legg generert Substation Configuration Description (.scd) på IED.
  3. Implementer I/O-ene via nettgrensesnittet.

Meget enkel kommunikasjon i koblingsanlegg

Axioline F forenkler I/O-kommunikasjonen i energianlegg

Axioline F: Rask, robust, enkel

Modulene i serien Axioline F er utviklet spesielt for bruk i koblingsanlegg og har både en rask databehandling og et robust mekanisk system.

Kommunikasjonen foregår via de intelligente tilkoblingene gjennom MMS- eller den raske GOOSE-protokollen. I/O-modulene med en nominell spenning opptil 220 V DC kan benyttes for å tilkoble signaler fra primærteknikken direkte.

Grunnet I/O-modulenes modulære konstruksjon kan et Intelligent Electrical Device (IED) implementeres meget enkelt, fleksibelt og passnøyaktig.

Nettverksteknikk for koblingsanlegget

Industrial Ethernet Switches for IEC 61850-3/IEEE 1613  

Industrial Ethernet Switches for IEC 61850-3/IEEE 1613

Spesialutviklede Switches for bruk i datanettverk med IEC 61850-protokoll øker kommunikasjonens konsekvens og enhetlighet.

PRP-redundansmodulene åpner for parallell nettverksredundans uten omkoblingstider ved svikt og sørger for høy nettverkstilgjengelighet.

Medieomformere forbinder stasjonsteknikken med primærteknikknære fiberoptiske IEC 61850-nettverk.

Kabler og plugger for datakommunikasjonen i koblingsanlegg

Kabler og plugger  

Kabler og plugger

Sikker dataoverføring danner grunnlaget for drift av et koblingsanlegg. Nettopp ved feil, der det er viktig å være rask, kan sterke elektriske og magnetiske felter forstyrre kommunikasjonen.

Derfor er det viktig å benytte egnede kabler, ledninger, plugger og bøssinger i enhver situasjon. I vår portefølje finner du optiske fibre og kobberledere for alle områder i et koblingsanlegg, det være seg lav-, mellom- eller høyspenning.

Plugger og bøssinger i forskjellige utførelser og beskyttelsesgrader sørger for pålitelige forbindelser. Profesjonelt verktøy letter monteringen.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service

Axioline F - IEC 61850

Konfigurering av en MMS-kommunikasjon


Axioline F - IEC 61850

Konfigurering av en GOOSE-kommunikasjon


Nettverksredundans med PRP

Prinsippet bak redundansmekanisme PRP

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk