Tilbake til oversikten

ABB Sverige: Bedre nettstabilitet for amerikanske kunder

ABB Sverige: Produkter for strømoverføring

ABB-konsernet er aktivt i rundt 100 land og har ca. 130 000 ansatte. I Svergie har ABB 8700 ansatte og bedrifter på 35 forskjellige steder.

I Sverige er ABB ledende leverandør av produkter og anlegg for strømoverføring samt for prosess- og industriautomatisering.

Västerås med rundt 4500 ansatte og Ludvika med rundt 2400 er de største bedriftslokaliseringene. Ti Business Centers sikrer ABB nærhet og dermed fordeler for kunden.

Applikasjon

Begrepet FACTS (Flexible AC Transmission Systems) dekker en hel serie med teknologier som øker sikkerheten, kapasiteten og fleksibiliteten til strømoverføringsnett. FACTS-løsninger gjør at nettoperatører kan øke eksisterende nettransportkapasitet og opprettholde eller forbedre de driftsparameterene som er vesentlige for nettstabiliteten. Med FACTS-løsninger kan mer energi overføres via eksisterende strømnett – og alt med kun minimale påkjenninger for miljøet. Vesentlig raskere omsetting av prosjekter i praksis og lavere investeringskostnader er å foretrekke foran alternativene med å legge nye overføringskabler eller bygge kraftverk.

Over hele verden er ABB markedsledende på området FACTS og tilbyr sine internasjonale kunder en stor FACTS-portefølje. Et delområde for FACTS er SVC (Static Var Compensator), stasjoner for økt nettstabilitet og pålitelighet.

Løsning

ABB Sverige benytter i stor grad fordelene ved komponentene fra Phoenix Contact. I tillegg til rekkeklemmene CLIPLINE brukes strømforsyningene QUINT POWER, LAN-switcher, PANEL PC-er og pluggsystemer i forbindelse med FACTS-applikasjonene.

Ved sluttinspeksjonen gjennomgår ABB FACTS-systemene harde tester og kontroller. For at de skal kunne installeres fleksibelt og raskest mulig, bruker ABB skillerekkeklemmer i samtlige strømkretser.

For å opprette SVC-stasjoner for American Electric Power (AEP) i Texas, USA, måtte ABB likevel ta hensyn til at rekkeklemmer med skillefunksjon kun var tillatt i utløsestrømskretser med kundespesifikasjoner fra AEP. En ytterligere AEP-spesifikasjon sier at lasking mellom klemmer ikke skal foretas med kabellasker (vanlig i USA).

Den enkle løsningen: Rekkeklemmer UT 4-MT og UT 4-TG med skilleplugg P-DI og gjennomgangsforbinder P-FIX fra CLIPLINE complete-sortimentet. Utløsestrømskretsene installeres av ABB med UT 4-MT-knivskillerekkeklemmer. De andre strømkretsene, der kun gjennomgangsrekkeklemmer er tillatt, installeres med UT 4-TG-klemmer og P-DI-skilleplugger. Etter avsluttende kontroll av hele SVC-applikasjonen erstattes skillepluggene P-DI fra ABB av gjennomgangsforbinderen P-FIX, som er festet i skillepunktet til UT 4-TG.

Fasit

Utløsestrømskretsene kan åpnes for testprosedyrer og senere testformål via UT 4-MT-knivskillerekkeklemme. Ved å skifte ut P-DI med PFIX oppnås de gjennomgangsrekkeklemmene som kreves av sluttkunden for ikke-utløsestrømskretser både raskt og sikkert.

Den doble laskebrønnen i UT-serien åpner for universell lasking pr. lask. Dermed kan kabelbroer bortfalle.

En ytterligere fordel er rekkeklemmenes store merkeflater og det universelle systemtilbehøret til CLIPLINE complete-sortimentet.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk