Tilbake til oversikten

Pålitelig energioverføring hos Energie AG i Østerrike

Ledende infrastrukturkonsern i delstaten Oberösterreich i Østerrike.

Energie AG er et av de ledende infrastrukturkonsernene i delstaten Oberösterreich i Østerrike. Via datterselskaper og avdelinger er konsernet aktivt innen energi (strøm, gass, varme), deponering og vann.

Innen kjerneforretningen strøm forsyner foretaket, som har over 410 000 kundeanlegg, rundt én million mennesker. På forretningsområdet energi oppnår Energie AG, som har 1800 medarbeidere, en årlig omsetning på rundt 835 millioner euro.

Applikasjon

Et av prosjektene hos Energie AG er transformatorstasjonen Sattledt. Via denne stasjonen forsynes regionen Sattledt/Wels med elektrisk energi. For Energie AG står sikkerhet og pålitelighet ved forsyningen helt øverst.

Anlegget har en levetid på 40 til 50 år. De tekniske komponentene som sørger for sikker energioverføring i anlegget i Sattledt, er av spesielt høy kvalitet. På området beskyttelses- og styreteknikk bruker Energie AG ST-byggserien fra rekkeklemmesystemet CLIPLINE complete fra Phoenix Contact.

Løsning

ST-serien er en revolusjon på området fjærkraft, som med sin minimale byggform gir betydelige plassbesparelser. Ved å bruke slike plassbesparende komponenter kan hele anlegget utformes mindre.

Et kjennetegn på fjærkraftteknikk er fronttilkoblingen, som gjør det mulig å føre lederen ovenfra og inn i klempunktet. Dermed kan kabelkanaler settes direkte på klemlistene, noe som innebærer en ekstra plassbesparelse i automatikkskapet.

Mini-spring-fjærkraftsystemet er kjennetegnet på denne fjærkraftklemmeserien, som reduserer byggstørrelsen betraktelig. Ved denne nyutviklingen la man likevel vekt på eksisterende kvalitetskjennetegn, som:

  • Merking over store flater
  • Optimalt tilkoblingsrom
  • Fleksibelt laskesystem

ST-produktserien finnes med nominelle tverrsnitt på 1,5 til 35 mm². Ettersom fjærkraftteknikken kun åpner for en leder pr. klempunkt, kan også tilsvarende flerlederklemmevarianter leveres. I tillegg til standard gjennomgangsrekkeklemmer suppleres produktsortimentet av tre-, fire- og etasjerekkeklemmer. Bruk av flerlederrekkeklemmer åpner for økt kablingstetthet.

Med laskesystemet er ytterligere potensialforgreninger eller mangedobling av potensialer helt enkelt mulig.

Fordeler

Gerald Loy, byggeleder for anleggsbygging hos Energie AG: "Våre bruksområder er hovedsakelig distribuering og styring av energi. Vi valgte fjærkraftrekkeklemmer fra Phoenix Contact fordi parametere som laske- og merkemuligheter, materialer og tilkoblingstverrsnitt er tatt hensyn til. For vår type bruk var den gjennomgående, doble laskebrønnen nettopp det riktige. Med den kan vi med kun én lasketype danne en kjedelask, noe som selvsagt reduserer lagerholdet.

ST-klemmen som vi nå tar i bruk, er også fordelaktig i forbindelse med tilkoblingstverrsnitt og forsidemerking. Tilkoblingstverrsnittet er mulig med eller uten endehylse i nominelt tverrsnitt, og takket være den store merkingen i midten unngår man monteringsfeil. Hvis det likevel skulle oppstå feil, må vi kunne være sikre på at bare klemmer av høy kvalitet tas i bruk. Derfor var kun selvslukkende V0-material i henhold til UL 94 relevant.

Ved større ombyggingsarbeid i eksisterende anlegg og ved nye anlegg brukes nå utelukkende klemmer fra Phoenix Contact. Sett på bakgrunn av levetiden på 40-50 år har vi med denne avgjørelsen fastsatt en løsning for de neste tiårene."

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk