E-mobilitet og miljøvern: Ladestasjoner med spesiell CO2-vurdering

Oversikt

Ladesystemer til E-Mobile med husteknikk i betong  

Ladesystemer til E-Mobile med husteknikk i betong

  • Ladeinfrastrukturen for e-mobilitet må ikke bare være områdedekkende og funksjonell, men må i tillegg også innfri ytterligere kriterier med hensyn til økologi.
  • Sammen med Pion Technology AG har Velocity Aachen GmbH implementert en løsning der et hussystem med spesiell livsløpsvurdering benyttes i en ladestasjon.
  • I den sammenheng benyttes materialet betong, som filtrerer finstøv, samt mange forskjellige komponenter fra Phoenix Contact.
  • Allerede i løpet av kort tid skal opptil 1000 elsykler være tilgjengelig i byområdet i Aachen i Tyskland.

Kundeprofil

Sammen med RWTH og regionale samarbeidspartnere i industrien utvikler bedriften Velocity Aachen GmbH et mobilitetssystem på utleiebasis for byområdet – i Aachen oppstår slik intermodale knutepunkter til ladeinfrastrukturer for elsykler og elbiler. Elbilførere kan også stige om på elsykler og dermed avlaste trafikken i bykjernen ytterligere.

Anvendelse

Strømforsyninger fra Phoenix Contact i koblingsboksen  

Strømforsyninger i bruk

Elkjøretøyer er i vinden – de yter et viktig bidrag til den nye energiæraen og til miljøvern. Oppbyggingen av nødvendig ladeinfrastruktur går likevel sakte fremover: Høye investeringer og lange amortiseringer holder mange investorer tilbake fra å engasjere seg. Mangel på flatedekkende ladeinfrastruktur påvirker igjen elkjøretøyenes praktiske nytte i hverdagen – og holder mange kjøpere tilbake. En mulig utvei av dette dilemmaet viser prosjektet Velocity Aachen i samarbeid med Pion Technology AG fra Hanau.

Forskjellige tariffalternativer – fra enkel online-standardbestilling og helt til årsabonnement til pendlere og alle som ellers kjører hyppig – skal sørge for et differensiert tilbud rettet etter målgruppen. Dermed imøtekommer Velocity Aachen to kriterier for fremgang innen e-mobilitet, samtidig: Høy tilgjengelighet kombinert med en bærekraftig forretningsmodell. Det forutsetter at anleggene vedlikeholdes nøysommelig og alltid er driftsklare.

Løsning

Ladepunkt i betong også til elbiler  

Ladepunkt i betong også til elbiler

"Vi gir våre kunder et mobilitetsløfte, og legger stor vekt på høy anleggstilgjengelighet", forteller Dennis Brinckmann, daglig leder hos Velocity Aachen. "Høy energieffektivitet er meget viktig for oss, derfor må den komplette teknikken spille på lag, også teknikken fra våre leverandører."

Pion Technology AG bidrar til den innovative husteknikken – med betong som husmaterial til ladestasjoner. Med sine fotokatalytiske egenskaper filtrerer dette materialet finstøv fra omgivelsesluften.

Stasjonene bidrar derfor aktivt til å forbedre omgivelsesklimaet. Effekten er kontinuerlig – og avtar heller ikke med tiden. Finstøvet som setter seg på betongen, vaskes bort av regn på overflaten. I den forbindelse benytter Velocity-gründerne seg av enda en Pion-innovasjon: "Spesielt den selvklimatiserende husenheten på området ladeteknikk sørger for høy prosessikkerhet", forteller Brinckmann, "ettersom aktive kjøleelementer, som kan svikte, bortfaller også ved høye ladeytelser."

Ladekontroller i henhold til IEC 61851 Mode 3  

Ladekontroller i henhold til IEC 61851 Mode 3

Også for Pion fungerer Phoenix Contact som systemleverandør av ladeteknikk. "På leting etter en produsent med omfattende kunnskap innen e-mobilitet tok vi kontakt med Phoenix Contact“, forteller Edgar Klug, direktør hos Pion Technology AG. "Phoenix Contact står ved vår side både når det gjelder styring og ved ladepluggforbindere."

I tillegg til opptak av elsykler, som er spesielt utviklet for Velocity Aachen, tilbyr bedriften i Hanau også Mode 3-ladestasjoner i samme design for elbiler. Her benyttes EVCC Basic, som er en kompakt Mode 3-kontroller fra Phoenix Contact med utgangspunkt i standarden IEC 61851. Kontrolleren er plassbesparende montert i ladestasjonens sokkel. Avhengig av ladestasjonens utførelse – enten med infrastrukturladekontakt (iht. IEC 61851 tilkoblingssituasjon B) eller med fast kabel (tilkoblingssituasjon C) – benyttes en kretskortløsning som er optimalisert for nettopp dette brukstilfellet. For å integrere ladestasjonene i skybaserte kalkuleringssystemer benytter Pion kommunikasjonskomponenter fra Phoenix Contact.

Fasit

Klug røper ikke hemmeligheten bak betongens sammensetning, men utgiftene til sand, sement og vann er betydelig lavere enn ved sammenlignbare huskonsepter i metall eller kunststoff. Prosjektsamarbeidspartnere Brinckmann og Klug er overbevist om mobilitetskonseptets fremgang, og tilbakemeldingene fra markedet gir dem medhold. Kombinasjonen av de forskjellige teknologiene er avgjørende. En bærekraftig forretningsmodell, skalerbar ladeinfrastruktur som lar seg betale samt livsløpsevaluering av materialene som benyttes danner et interessant komplett konsept som øker e-mobilitetens attraktivitet og aksept.

Har du lyst til å omsette ladeløsningen din i praksis sammen med oss?

Send oss en forespørsel i dag, og dra nytte av tjenesteytelsene våre:

  • Sammensetning av egnede maskin- og programvarekomponenter
  • Produksjon av ladeplugger med din egen logo for sømløs Branding
  • Om ønsket leveres ladekablenes ledningsende også med trinnsnitt, konfeksjonert eller kompakt
  • Utforming av godkjente kablingsplaner for enkel og sikker praktisk omforming
  • Dagens ladestandarder og normer hensyntas i tillegg til forskrifter for måling og kalibrering.
  • Støtte ved tilknytning til leverandører av faktureringstjenester samt bygnings- og energistyresystemer

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk