Lademodi

Her får du vite hvilke metoder som finnes for å lade batteriet til elkjøretøyer. Hvor ligger forskjellene mellom lading med vekselstrøm (AC) og lading med likestrøm (DC)?

Standardene IEC 61851 og IEC 62196 inneholder en nøyaktig definisjon av ladeprosessene. IEC 61851 skiller totalt mellom fire lademodi. Derav bortfaller lademodi 1 til 3 for AC-lading, samtidig som lademodus 3 inndeles videre i ladetypene A, B og C. Lademodus 4 beskriver DC-lading.

AC-lading

Ved lading med vekselstrøm er AC-DC-omformeren montert i kjøretøyet. Den omformer vekselstrøm til likestrøm, som er nødvendig for å lade batteriet.

DC-lading

Lading med likestrøm åpner for muligheten til å overføre høy ytelse på kort tid. Sammenlignet med AC-lading er AC-DC-omformeren her montert stasjonært i ladestasjonen. I tillegg har kontaktene og ledningstverrsnittene større dimensjoner, noe som gjør at opptil 250 kW ladeeffekt kan overføres. Generelt betegnes DC-lading derfor også som hurtiglading. Kombinert med en integrert kjøling kan til og med opptil 400 kW oppnås etter standard. Man snakker da om ultrahurtiglading eller High Power Charging, forkortet HPC.

For lading med DC anbefaler ledende bilprodusenter Combined Charging System (CCS). Standarden SAE J1772 regulerer CCS-lading etter type 1 for Nord-Amerika, mens IEC 62196-3 er gjeldende standard for CCS-lading etter type 2 i Europa. Tilsvarende CCS-standard for det kinesiske markedet har så langt ikke fått sitt gjennombrudd – for DC-lading gjelder her standard GB/T 20234.3.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service