Lademetoder og lademodi

Her får du vite hvilke metoder som finnes for å lade batteriet til el-kjøretøyer. Lading med AC, DC eller utskiftning av batterier – hvor ligger forskjellene? Standardene IEC 61851 og IEC 62196 inneholder en nøyaktig definisjon av ladeprosessene.

Totalt finnes det fire lademetoder. I henhold til IEC 61851 finnes det forskjellige metoder for lading av batterier i el-kjøretøyer. Man definerer totalt tre typer for lading med vekselstrøm, samt lademetode 4, som omhandler lading med likestrøm.

AC-lading

AC-kjøretøyladeplugg  

AC-kjøretøyladeplugg

Ved lading med vekselstrøm er AC-DC-omformeren montert i kjøretøyet. Den omformer vekselstrøm til likestrøm, som er nødvendig for å lade batteriet.

Med våre AC-kjøretøyladeplugger foretas lading med AC i lademodus 2 og 3, og ladeytelser opptil 43 kW er mulig.

DC-lading

Ladeplugg med Combined Charging System  

Ladeplugg med Combined Charging System

Lading med likestrøm åpner for muligheten til å overføre høy ytelse på kort tid. Sammenlignet med lading med vekselstrøm har kontaktene og ledningstverrsnittene større dimensjoner, dermed kan opptil 200 A og 850 V DC overføres. Generelt snakker man her om hurtiglading.

For lading med DC anbefaler ledende bilprodusenter Combined Charging System (CCS), som er definert i IEC 62196-3. For det amerikanske markedet regulerer standard J1772 CCS-lading i henhold til type 1. For Kina legges en standard i henhold til GB/T 20234.3 til grunn for lading med DC, med opptil 250 A og 750 V DC.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk