Plug'n Charge: Ladestasjoner med design og teknikk der plassen er meget begrenset.

Oversikt

Ladepunkter fra Plugn Charge GmbH  

Ladepunkter fra Plug'n Charge GmbH har en unik og funksjonell design

  • I Bad Emstal ved Kassel produserer Plug'n Charge ladepunkter til elbiler og elsykler.
  • Ladestasjonene skal fungere som moderne "bymøbler", og i tillegg til funksjonelle krav må de også imøtekomme krav med hensyn til design.
  • Løsningen ligger i utforming av den komplette ladeteknikken på en begrenset monteringsplass som er foreskrevet etter designaspekter.
  • Ladepunktene er lett gjenkjennelige, med sin usedvanlige form og sømløse design – med komponenter og knowhow fra Phoenix Contact.

Kundeprofil

Dr. Christian Kahl, daglig leder hos Plugn Charge GmbH  

Dr. Christian Kahl, daglig leder hos Plug'n Charge GmbH i Bad Emstal, velger ladeløsninger fra Phoenix Contact

Plug'n Charge utvikler og drifter ladestasjoner, fra spesialfremstilling og helt til serieproduksjon. "Tilknytningen til avregningssystemer spiller en viktig rolle", forteller daglig leder Dr. Christian Kahl. "Vi legger også stor vekt på at produktene skal være bærekraftige, og bruker spesialbetong som husmaterial.

Anvendelse

Helt i tråd med firmanavnet, Plug'n Charge, har ekspertene fra Nordhessen valgt å konsentrere seg om det vesentlige. Målet var en design som ikke kunne forveksles, og med de primære funksjonene plugging og lading. I den sammenheng var evolusjonstrinnene mange. "I første omgang så vi for oss en komplisert og dyr ladestasjon", forteller daglig leder Dr. Kahl. "I 2011 gikk vi all-in og valgte å definere begrepene ladeinfrastruktur og ladestasjon helt på nytt."

Det ble lagt stor vekt på ladestasjonens optikk og estetikk. "Nettopp i det enkle finner man det raffinerte", sier Dr. Kahl. "Slik skulle ladestasjonen også være ved første blikk, lett gjenkjennelig. Derfor valgte vi en synapse som form, og en fargetone som gir assosiasjoner til strøm. Stasjonen skulle stå for synapsen i det smarte strømnettet." Målet var en praktisk implementering av Plug'n Charge-filosofien, noe som også gjenspeiles i firmanavnet: Ladekontakten plugges inn, og lades uten ytterligere barrierer.

Løsning

Ladestasjon hos Plugn Charge GmbH  

Ladekontaktens posisjon og høyde er gunstig i forbindelse med ladegodkjennelse via RFID-kort eller QR-kort

I dag står elbilsjåfører foran en modulær og nettorganisert, lettbetjent designstasjon i særdeles robust spesialbetong. Siden 2016 har Plug'n Charge driftet en serieprodusert produktserie med ladestasjoner og elsykler, fra veggboks og helt til e-mobilt parkeringsplassanlegg.

Sortimentet suppleres med omfattende tjenesteytelser ved oppbygging, idriftsetting, utbedring av feil og vedlikehold. "Med vår Back-End-løsning tilbyr vi kundene dataadministrering, onlineovervåking og avregning, inkludert roaming, som komplett såkalt "sorgfripakke", forteller Dr. Kahl.

Ladestasjonen vises i smarttelefonen som WLAN-tilgang  

Også ved elsykler gjenkjennes ladestasjonen av smarttelefonen i form av WLAN-tilgang

Firmaet i Bad Emstal kom også på en god idé når det gjaldt selve betjeningsprosessen. "Ved mange av markedets ladestasjoner får e-mobilistene fremdeles en brukerføring", sier Dr. Kahl, "men i etterkant har de ikke noe ønske om å komme i berøring med den igjen." Kun for elsykkelanlegget med flere ladepunkter er en brukerføring nødvendig. Her valgte man betjening via smarttelefon, derfor har ladestasjonen WLAN-tilgang. Brukeren velger "Plug'n Charge" som WLAN-nett på smarttelefonen, deretter aktiveres stasjonens betjeningsprosess.

Ladepunktets indre liv med overvåking av feilstrøm, målesensor, Lock Release og ladekontroller EV Charge Control  

Ladepunktets indre liv

Selve hjertet i ladestasjonene til elbiler er EV Charge Control Basic, som er en kompakt modus 3-ladekontroller fra Phoenix Contact med utgangspunkt i IEC 61851-1. I ladestasjonens Premium-versjon benyttes EV Charge Control Advanced, som er en kraftig IEC 61851-1-ladekontroller med Ethernet TCP/IP. Med EEM-350-DMCB MID har man i tillegg energimåleutstyr med MID-godkjennelse og som måler direkte, med RS-485-grensesnitt.

Plug'n Charge-kommunikasjonskontroller CPOC (Charge Point Operation Controller) danner det logiske grensesnittet mellom alle enheter og Backend. Kontrolleren er åpen for fremtidige ladekontrollerserier fra Phoenix Contact etter ISO/IEC 15118. Den komplette teknikken er innkapslet i et SVi-hus i henhold til DIN EN 61439-2/-3.

Fasit

Tilbakemeldingene fra markedet gir bedriften i Bad Emstal rett på alle måter. Det gjennomtenkte, helhetlige konseptet med en overkommelig, modulær og klimavennlig ladeinfrastruktur, møtes med bifall.

I tillegg til robustheten og de gode termiske egenskapene har betongsøylen en ytterligere fordel: Plug'n Charge-kundene kan selv velge farge – som for eksempel sandsteinfarge ved bruk på objekter i form av minnesmerker. For tiden elektrifiseres stedene og regionene langs den tyske Eventyrveien (Deutsche Märchenstraße), og da fra Hanau til Bad Karlshafen i Hessen, med ladepunktene fra Plug'n Charge.

Har du lyst til å omsette ladeløsningen din i praksis sammen med oss?

Send oss en forespørsel i dag, og dra nytte av tjenesteytelsene våre:

  • Sammensetning av egnede maskin- og programvarekomponenter
  • Produksjon av ladeplugger med din egen logo for sømløs Branding
  • Om ønsket leveres ladekablenes ledningsende også med trinnsnitt, konfeksjonert eller kompakt
  • Utforming av godkjente kablingsplaner for enkel og sikker praktisk omforming
  • Dagens ladestandarder og normer hensyntas i tillegg til forskrifter for måling og kalibrering.
  • Støtte ved tilknytning til leverandører av faktureringstjenester samt bygnings- og energistyresystemer

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Service

Referrer: