Heldele GmbH

Designstasjoner fra Heldele

Designstasjoner fra Heldele  

Smart klaff: Kontakten for lading er kun tilgjengelig for berettigede personer

Heldele GmbH er blant de ledende foretakene for tjenesteytelser innen elektro- og kommunikasjonsteknikk i Sør-Tyskland. Foretaket, med sine rundt 500 ansatte, har hovedsete i Salach og tilbyr produkter, anlegg og tjenesteytelser med hovedfokus på elektroteknikk, IT og kommunikasjonsteknikk samt automatiseringsteknikk.

I tillegg til industri- og næringsbedrifter omfatter kundekretsen også myndigheter og frilansere. Regenerativ energi har allerede en god stund vært en del av bedriftens ytelsesspekter – som selv betegner seg som håndverksbedrift – med typisk schwabisk understatement. I tillegg til solenergi, der et kompetansesenter er opprettet sammen med systempartnere, er Heldele også aktivt engasjert innen e-mobilitet.

Applikasjon

EV Charge Controller i en CAP-stasjon  

EV Charge Controller (til venstre på bildet) passer godt inn i CAP-stasjonenes smale hus

Ved utviklingen av en ny ladestasjon fant de ansvarlige hos Heldele GmbH raskt ut at de ikke ønsket å bringe bare en ny standard ladestasjon ut på markedet. Elektro- og kommunikasjonsteknikerne fikk derfor følgende idé: Interaktiv utforming av strømladestasjonen med ekstra funksjoner for brukervennlighet og informasjon til føreren.

For at de skulle kunne skille seg fra de vanlige søylene og ladestasjonene, ga Heldele oppdraget til en velkjent industridesigner. Målet hans var å komme frem til et nyskapende formspråk med et uttrykk som vekket harmoni også hos stilbevisste sluttbrukere. Det resulterte i den intelligente ladestasjonsserien "CAP" i typisk Heldele-oransje. Konseptet fremhever det modulære preget til e-ladestasjonene fra Heldele. De er enkle å montere, og alle de forskjellige byggformene er lette å gjenkjenne.

For å kunne drive ladeinfrastrukturen på en økonomisk innbringende måte og stille flere ladepunkter til disposisjon trengte Heldele et styringssystem for ladestasjonen som kunne dekke hele kommunikasjonen med Back-End samt styrings- og overvåkingsfunksjonene.

Løsning

Under overflaten befinner det seg mange produkter fra Phoenix Contact som sørger for å gjøre AC-ladingen både sikker og brukervennlig. På grunn av de kompakte dimensjonene bestemte utviklingstemaet hos Heldele, med prosjektleder Georg Thomas i spissen, seg for å benytte EV Charge Controller fra Phoenix Contact. Komponenten, med dimensjonene til en FI-bryter, styrer all kommunikasjon med kjøretøyet som skal lades (handshaking) og overtar alle styreprosedyrer som er forbundet med ladingen, for eksempel låsing av plugger, frigivelse og signalisering.

Den implementerte styringen ILC 150 ETH (opsjon) og mobilradioruter med UMTS/HSPA åpner for bruk i de mest forskjellige bruksscenarier. Også infrastrukturladekontakt og -ladeplugg for AC-lading inngår i komplettløsningen. Med utgangspunkt i programvarebiblioteker fra Phoenix Contact utviklet temaet fra Heldele programmet for kommunikasjon fra ladestasjonen til Back-End, brukerautentifiseringen, ordresporingen, ladehistorikk og fakturering helt kundetilpasset.

Fasit

EV Charge Controller  

EV Charge Controller dekker samtlige styrefunksjoner

EV Charge Controller styrer og overvåker ladeprosessen i henhold til IEC 61851-1 i Mode 3. Ettersom samtlige styrefunksjoner som kreves for ladingen er forent i en og samme komponent, kreves ingen ytterligere styring til ladestasjonen.

EV Charge Controller konfigureres via DIP på forsiden av huset. Ti forskjellige DIP tar seg av de forskjellige bruksområdene, fra enkel veggboks til kompleks installering av enkeltladestasjoner eller nettkoblede ladestasjoner. Maksimalt tillatt strøm kan stilles inn fra 5 til 80 A via en dreiebryter. Ekstra digitale innganger åpner for bruk i ulike applikasjoner.

Har du lyst til å omsette ladeløsningen din i praksis sammen med oss?

Send oss en forespørsel i dag, og dra nytte av tjenesteytelsene våre:

  • Sammensetning av egnede maskin- og programvarekomponenter
  • Produksjon av ladeplugger med din egen logo for sømløs Branding
  • Om ønsket leveres ladekablenes ledningsende også med trinnsnitt, konfeksjonert eller kompakt
  • Utforming av godkjente kablingsplaner for enkel og sikker praktisk omforming
  • Dagens ladestandarder og normer hensyntas i tillegg til forskrifter for måling og kalibrering.
  • Støtte ved tilknytning til leverandører av faktureringstjenester samt bygnings- og energistyresystemer

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00