Fabrikkinfrastruktur

Fabrikkinfrastruktur

Effektiv styring av ressurser

Med løsninger for infrastrukturer med effektiv bruk av energien legger du selve grunnlaget for en økonomisk effektiv produksjon.

Tilbake til Bruksområder og løsninger

Kategorier

  • Løsning til lysstyring

    Lysstyresystemet fra Phoenix Contact åpner for en fleksibel og enkel styring av den lystekniske innretningen i produksjonen og på kontoret.

Infrastrukturen i fabrikker støtter produksjonsprosessen som står i forgrunnen. Med økte krav til effektiv energibruk blir selve infrastrukturen en stadig viktigere faktor. Strøm, vann, gass og temperatur må være tilgjengelig med korrekte verdier til riktig tidspunkt.

Utover dette er det viktig at ressurser som benyttes og som frigjøres i bygningene og under produksjon koordineres automatisk mellom områdene. Phoenix Contact støtter dette med konsepter og produkter som har vist sin berettigelse i praksis.

Dine fordeler

  • Optimal belysning og tilstandsavhengig energiforbruk takket være intelligent belysningsstyring
  • Bærekraftig bruk av tilgjengelige ressurser grunnet skalerbare monitoringløsninger
  • Innsparing av energi takket være standbyløsninger

Tilstandstilpasset utsugning

Sugeanlegg i produksjonshallen  

Utsugning av helseskadelige gasser med effektiv bruk av energien

Sveisegass er helseskadelig og må suges ut. For å spare energi bør utsugningsmekanismen likevel kun være aktivert så lenge gass faktisk forekommer under produksjonen.

Med dette som utgangspunkt tilbyr Phoenix Contact, i tillegg til småkontrollere og strømtransformatorer, også standbykonsepter med ekstremt rask amortisering. Dette reduserer også utsugning av varmeenergi.

Energimanagement

Monitoringløsninger for energi- og effektmåling  

Skalerbar løsning for energi- og effektmåling

Ved hjelp av et egnet energimanagement oppnår du store energisparepotensialer og en økonomisk effektiv og miljøvennlig drift av maskiner og anlegg.

Det forutsettes at energiflyten identifiseres. Phoenix Contact tilbyr monitoringløsninger for energi- og effektmåling som kan skaleres etter behov og som åpner for integrering i eksisterende systemer.

Lysstyring

Komponenter i automatikkskapet for lysstyring  

Komplett løsning for lysstyring

I dag benyttes lys selektivt og effektivt der det virkelig trengs. Spar energi ved å kun belyse de områdene der mennesker faktisk trenger lys.

Ved hjelp av en nettbasert konfigurering og nettorganisering av lysstyringer forenkler Phoenix Contact planleggingen, idriftsettelsen og drift av fabrikkbelysningen.

Løsninger for effektiv energibruk

Fra energilevering og bygning og helt til parkeringsplasser: En gjennomtenkt fabrikkinfrastruktur er en absolutt forutsetning for produksjon av biler. I denne sammenheng tilbyr Phoenix Contact velprøvde konsepter.

Ved belysning på tvers av områder registreres og styres lysbehovet avhengig av den naturlige lystilførselen og kravene som stilles til produksjonen. Ved sugeanlegg sørger standbymodus for effektiv bruk av energien.

Topologi: Løsninger for effektiv energibruk i fabrikkinfrastrukturen

Konsept for fabrikkinfrastruktur med effektiv energibruk

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk