Transportteknikk

Transportteknikk

På riktig sted til riktig tid.

Våre konsepter for trådløs kommunikasjon støtter pålitelig materialtransport.

Gjennom hele bilproduksjonen må riktige materialer være disponible til riktig tid i de respektive fremstillingsprosessene. Nettopp det store variantmangfoldet forårsaker høye krav til tilgjengelighet og informasjonsbehandlingen i systemene som beveger seg.

Løsninger fra Phoenix Contact muliggjør en kostnadsgunstig engineering av visualiseringen og selektive betjeningsmuligheter ved logistikkprosessene. Våre konsepter for trådløs kommunikasjon støtter pålitelig materialtransport.

Dine fordeler

  • Kostnadsgunstig engineering grunnet selektiv visualiseringsassistent
  • Slitasjefri kobling av drivenheter med minimale tap
  • Redusert installasjonsarbeid takket være pålitelig utprøvd Wireless-teknologi

Sikker kobling av drivenheter

Hybrid motorstarter CONTACTRON  

Sikker kobling og overvåking av drivenheter med den hybride motorstarteren CONTACTRON

Ikke alle drivenheter innen transportteknikk trenger en frekvensomformer. Ved hjelp av den hybride motorstarteren CONTACTRON fra Phoenix Contact kan drivenheter kobles og overvåkes med kun minimal slitasje og tap.

Denne løsningen for motorstyring åpner for en meget rask og enkel integrering i feltbussystemet. I nødstopptilfeller kobles effekten pålitelig ut.

Trådløs kommunikasjon

Elektrisk hengebane for bilindustrien  

Trådløs dataoverføring i en elektrisk hengebane

Innen transportteknikk er kablet kommunikasjon ofte både omstendelig og meget vedlikeholdskrevende. Phoenix Contact tilbyr velprøvde trådløse løsninger, for eksempel for dataoverføring i elektriske hengebaner og overvinning av grenser i tverrtransportører.

Fordelt betjening

Operatørpanel i bilproduksjon  

Visualiseringsassistent Viswiz for utstrakte anlegg

Maskindirektivet åpner kun for betjening av områder der innsyn er mulig. Med dette som utgangspunkt er en automatisk generert visualisering en utfordring i utstrakte anlegg.

I den sammenheng har Phoenix Contact utviklet den selektive visualiseringsassistenten Viswiz. Det gir deg en egnet visualisering på riktig sted.

Helhetlig transportkonsept

Transportteknikken strekker seg gjennom samtlige fremstillingsområder i kjøretøyproduksjonen. For mange typer automatiseringsanvendelser kan kommunikasjonen settes opp trådløst: Fra gaffeltrucker og skidsystemer og helt til elektriske hengebaner.

Løsningene våre har sitt utgangspunkt i utstrakte erfaringer fra prosjekter som er omsatt i praksis. Utover dette inneholder den sikker kobling av motorer og betjening som er tilpasset innsynsområdet.

Topologi: Transportkonsept

Phoenix Contact tilbyr et transportkonsept for samtlige produksjonsområder i en kjøretøyproduksjon.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk