Seminarer

Ekspertkunnskap for din sikkerhet

Foredrag om maskindirektivet  

Vi forklarer rettsforskriftene og gir deg veiledning med hensyn til implementering

Allerede ved anskaffelse, før idriftsettelse, under drift og også ved modernisering av anlegg gjelder rettsforskrifter med meget forskjellig innhold som maskinoperatører må ta hensyn til.

For å klargjøre sikre maskiner må spesifikasjonene med hensyn til drifts- og maskinsikkerhet alltid overholdes.

Maskinsikkerhet for sikkerhetsfagpersonell

Innenfor rammen av fareevaluering må maskinsikkerheten fastsettes. Funksjonell sikkerhet er et vesentlig aspekt. Med utgangspunkt i forskriftene som gjelder i Tyskland gir dette seminaret en omfattende oversikt over grunnleggende krav. Innholdet er en supplerende modul ved opplæring av sikkerhetspersonell.

Med utgangspunkt i konsekvente eksempler vises normative og tekniske sammenhenger på en oversiktlig måte. I tillegg besvares spørsmål rundt sikker drift av maskiner som er typisk relevante for operatører.

Beskrivelse Språk
Maskinsikkerhet for sikkerhetsfagpersonell [PDF, 0,11 MB]
Dagsseminar
engelsk

Maskin- og rettssikkerhet

En advokat med spesialkompetanse presenterer kravene med utgangspunkt i aktuelt gyldige rettsforskrifter i Tyskland for maskinprodusenter og -operatører i tre avsnitt:

  • Ansvar
  • Anskaffelse
  • Fremgangsmåte ved skadetilfeller

Etter hvert avsnitt forklarer en Safety-engineer selve implementeringen av kravene. Du vil deretter være kjent med kravene fra aktuelle rettsforskrifter og er kjent med implementeringen i praksis.

Beskrivelse Språk Stand
Maskin- og rettssikkerhet [PDF, 0,12 MB]
Dagsseminar
engelsk 12.10.2015

Sikker drift av maskiner

Med utgangspunkt i driftssikkerhetsforordningen som gjelder i Tyskland gir dette seminaret en omfattende oversikt over grunnleggende krav til sikker drift av maskiner. Utover dette tar man for seg ombyggingstiltak på maskiner og sammenkobling av maskiner. Ved bestemte forhold går du som maskinoperatør over i en rolle som produsent, og må derfor oppfylle fastsatte krav som gjelder for produsenter. I den forbindelse presenteres kriterier som gjelder i Tyskland, slik at aktuelle saksforhold kan evalueres. Du vil motta informasjon om hvordan du eventuelt kan unngå produsentrollen og de plikter som oppstår i den sammenheng.

Beskrivelse Språk Stand
Sikker drift av maskiner [PDF, 0,11 MB]
Dagsseminar
engelsk 12.10.2015

Grunnleggende informasjon om maskinsikkerhet

Dette seminaret gir en omfattende oversikt over grunnleggende krav til maskinsikkerhet for produksjon og drift av maskiner i Tyskland. Du vet hvorfor sikkerhetsteknikk er en ufravikelig nødvendighet og et vesentlig bidrag for å forebygge ulykker. Du er kjent med metodene og prosessene som benyttes for å oppnå maskinsikkerhet. Du har oversikt over sikkerhetsstandarder, relevante tyske lovbestemmelser, europeiske retningslinjer og forordninger som gjelder for produsenter og operatører av maskiner.

Beskrivelse Språk Stand
Grunnleggende informasjon om maskinsikkerhet [PDF, 0,11 MB]
Dagsseminar
engelsk 12.10.2015

Bestille Safety-seminar

Her kan du bestille ditt personlige Safety-seminar. Vi tar gjerne en samtale rundt ytterligere detaljer.

Som alternativ kan du delta på et av våre allerede planlagte seminarer på fastsatte steder.

Safety-Hotline

+49 5281/946 2777

Dringenauer Straße 30
31812 Bad Pyrmont, Germany

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk