Til alle pressemeldinger

Phoenix Contact Innovation Ventures investerer i mobil robotikk

21.06.2019

Logo Accerion  

Logo Accerion

I mai ble Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH med det lokale investeringsfondet LIOF en del av den nederlandske bedriften Unconstrained Robotics B.V., også kjent som Accerion.

Gründerbedriften, som holder til i Venlo, er en teknologisk bedrift som utvikler og drifter posisjoneringssystemer uten infrastruktur, for mobile roboter samt autonome kjøretøyer. Siden bedriften ble etablert av Willem-Jan Lamers og Vincent Burg i 2015, har den kontinuerlig videreutviklet og styrket posisjoneringssystemene sine. De bruker gulv for å beregne robotenes posisjon. Sikker navigering i rom er mulig med optiske målere samt proprietære algoritmer. For tiden er to produktserier på markedet.

Finansieringen skal gi bedriften rom for vekst samt muliggjøre den teknologiske videreutviklingen av produktporteføljen. "Autonome transportkjøretøyer og mobile roboter er helt elementære faktorer for automatisering i produksjon og logistikk. Den manuelle håndteringen lar seg ikke redusere i sin helhet med dagens teknikk. Teknologien som Accerion har utviklet, åpner for fullstendig nye applikasjoner, da den fungerer helt uten infrastruktur", forteller Marcus Böker, daglig leder hos Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH. "Her ser vi et stort potensial for automatisering innen intralogistikk."


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00