Til alle pressemeldinger

Phoenix Contact styrker sitt virke på området forbindelsesteknikk

24.10.2018

PHOENIX CONTACT  

Phoenix Contact styrker sitt virke på området forbindelsesteknikk

1.1.2019 overtar Phoenix Contact-gruppen to bedrifter i SKS-gruppen: SKS Kontakttechnik GmbH og Pulsotronic GmbH & Co KG.

Begge bedrifter har hovedsete i Niederdorf i Erzgebirge. SKS Kontakttechnik tilbyr elektrotekniske komponenter og systemer. Pulsotronic er produsent av spesifikke sensorløsninger.

Begge foretak tar med seg over 400 ansatte inn i Phoenix Contact-gruppen. Dermed utgjør overtakelsen av disse to foretakene den viktigste akkvisisjonen i Phoenix Contact sin historie.

Martin Schweitzer, SKS-gründer og innehaver frem til nå, har samarbeidet med Phoenix Contact i 20 år. Hos ham opprettholdes bedriften Pulsotronic Anlagentechnik GmbH.

Overtakelsen av SKS innebærer en konsolidering av Phoenix Contact sin markedsposisjon på området for forbindelsestekniske løsninger. Utover dette er brukskunnskapen til Pulsotronic hva sensorteknologi angår, et verdifullt supplement for kunde- og bransjeløsninger som digitaliseres i stadig større grad.

Forberedelsene og veien frem til de vellykkede overtakelsene ble fulgt tett av komiteen og medeiere i Phoenix Contact-gruppen. Overføringen foregår med forbehold om samtykke fra kartellmyndighetene.


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00