Til alle pressemeldinger

CCS-kjøretøyladekontakt fra Phoenix Contact brukes i italienske motorsykler for motorsport.

20.08.2019

Ladekontakt og ladekabel fra Phoenix Contact lader elmotorsykkel  

Elektrisk motorsykkel for motorsport lades med ladeteknikk fra Phoenix Contact

Energica Motor Company S.p.A. er Italias første produsent av el-supersport-motorsykler. Direkte på kjøretøyene har høyytelsesmotorsyklene Ego Corsa CCS-inntak fra Phoenix Contact E-Mobility.

Elmotorsyklene ble brukt første gang på startstreken til FIM Enel MotoE World Cup i Sachsenring 7. juli 2019. Energica er den eneste produsenten som er representert under World Cup.

I mars 2019 ble samtlige motorsykler hos Energica ødelagt i en brann, race-serien MotoE måtte derfor flyttes til juli i stedet. Samtlige kjøretøyinntak som er montert i disse nyproduserte maskinene, ble sponset av Phoenix Contact E-Mobility.

CCS-inntakene åpner for både vanlig lading med vekselstrøm og med rask likestrøm. CCS-ladegrensesnittet sørger for høy sikkerhet under ladeprosessen. En sikker ladeprosess omfatter også overvåking av temperaturen på effektkontaktene. Hvis det oppstår overoppheting, for eksempel ved høye utetemperaturer eller overlast, registreres dette gjennom PT1000-motstandssensorer. Et ytterligere sikkerhetskjennetegn er den elektromekaniske låsebolten, som låser ladepluggen i kjøretøyinntaket under ladeprosessen og slik forhindrer separering under last.


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00