Til alle pressemeldinger

Modulær Proxy for direkte forbindelse med PROFINET

22.05.2019

Modulær Proxy Axioline P  

Modulær proxy for tilkobling av PROFIBUS PA-segmenter til PROFINET-nettverk

Den modulære Proxy Axioline P fra Phoenix Contact kobler PROFIBUS PA-segmenter direkte til et PROFINET-nettverk.

Den modulære stasjonen kommuniserer med en PROFINET-kontroller via en busskobler, for eksempel et Distributed Control System (DCS). Etter ønske kan opptil åtte PROFIBUS PA-segmenter kobles kompakt til de enkelte Proxy-utgangene. For å sikre de enkelte segmentenes støysikkerhet foreligger passende skjermtilkoblingsteknikk.

Forenklet idriftsetting og utstyrsstyring av Proxy-stasjonen, som er komplett integrert i overlagrede styresystemer, samt de tilkoblede PROFIBUS PA-enhetene takket være FDT/DTM-teknologien. Busskobler AXL P BK PN AF støtter spesifikasjonen for å oppnå S2-systemredundans med kun én busskobler. For å oppnå PROFINET-systemredundans R1 og R2 kreves to busskoblere. Hot-Swap-egnetheten som er integrert i busskobleren sørger for høy systemtilgjengelighet.

PROFIBUS PA-segmentet kan forsynes med strøm med én feltbusspenningsforsyningsmodul. Du oppnår høy svikt- og prosessikkerhet dersom du installerer to spenningsforsyningsmoduler i en og samme sokkel, og dermed forsyner et PROFIBUS PA-segment redundant. Den lokale LED-visningen på spenningsforsyningsmodulen leverer modul- og redundansstatusen.

PROFIBUS PA-sensorsystemet kobles til den modulære Axioline P-Proxy direkte eller via utstyrskobler. Feltbussteknikk, som HART eller Modbus/RTU, kan dermed integreres i PROFINET-nettverk via PROFIBUS PA-Gateways, som er koblet til den modulære Axioline P-Proxy. På den måten kan eksisterende anleggskonsepter moderniseres enkelt og økonomisk effektivt.


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00