Til alle pressemeldinger

PHOENIX CONTACT E-Mobility er Årets innovator 2019

13.06.2019

HPC-utvikler Dirk Moseke, HPC-prosjektleder Robert Ewendt og CEO Michael Heinemann med Dr. Wladimir Klitschko og daglig leder hos DDW, Michael Oelmann  

HPC-utvikler Dirk Moseke, HPC-prosjektleder Robert Ewendt og CEO Michael Heinemann med Dr. Wladimir Klitschko og daglig leder hos DDW, Michael Oelmann (foto: Uwe Erensmann/@uepress)

Torsdag kveld ble det offisielt: Phoenix Contact E-Mobility er Årets innovator 2019.

Michael Heinemann, CEO Phoenix Contact E-Mobility, tok offisielt imot økonomiprisen fra DDW – Die Deutsche Wirtschaft, i en seremoni i Düsseldorf: "Vi er beæret over at juryen valgte oss. Og det å få publikumsprisen i tillegg, det hadde vi virkelig ikke regnet med.“ Totalt mottok 20 bedrifter en utmerkelse, kun tre av dem ble i tillegg tildelt publikumsprisen etter en avstemning blant leserne.

Publikumsprisen ble overrakt personlig av æresprisvinner Dr. Wladimir Klitschko. Den innovative High-Power-Charging-teknologien (HPC), som Phoenix Contact E-Mobility har utviklet for sin hurtigladeplugg, ble utslagsgivende for nomineringen. "Dere lyttet til kundene deres", var lovordene fra taler Armin Reins, innehaver av agentur Reinsclassen og prisvinner i 2018. Det å kunne lade en elbil med denne teknologien på bare tre til fem minutter for en rekkevidde på 100 kilometer, kommer til å bli en avgjørende byggekloss for fremtidens mobilitet. Ladeprosedyren blir dermed nesten like rask som vanlig fylling av bensin på bensinstasjoner.

Selve kjernen i den betydelige videreutviklingen av ladeteknologien er en miljø- og vedlikeholdsvennlig flytende kjøling som er integrert i ladepluggen og -ledningen og gir ladeytelser opptil 500 kW. Kjøleytelsen reguleres via en sanntidstemperaturmåler, og overoppheting forhindres pålitelig. Robert Ewendt, prosjektleder for HPC-ladepluggen, forteller at "for denne ladeteknologien og oppbyggingen av pluggen utførte vi rett og slett grunnforskning. Som standard var kun plugghodet spesifisert."


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00