Til alle pressemeldinger

Safety i skyen

15.12.2017

Skybasert Safety-løsning  

Skybasert Safety-løsning

På SPS IPC Drives 2017 presenterer Phoenix Contact for første gang en skyapplikasjon for innsamling og analyse av sikkerhetsrelaterte data.

Med Proficloud-løsningen får bedrifter viktig informasjon for optimalisering av forløp innen produksjon. Maskinsikkerhet er og blir et kritisk tema for maskinoperatører og anleggsteknikere. I første linje sørger den for sikkerhet hos maskinbrukere, men kan også forårsake driftsavbrudd som ikke er planlagt. En hyppig årsak til svikt er utilstrekkelig konstruksjon. Muligheten for tilgang til sikkerhetssystemdata via Tingenes Internett (IoT) i sanntid og omforming av disse til nyttig informasjon, skjuler et stort potensial. Med den skybaserte løsningen fra Phoenix Contact overføres statusinformasjon om standard- og Safety-funksjoner kontinuerlig til Proficloud via en Profinet-styreløsning. Her blir informasjonen evaluert. Grunnet den helhetlige betraktningen av ressurser og maskiner får operatører og konstruktører helt nye muligheter til å øke driftseffekten. Blant annet formidles sammenhenger mellom Safety- og prosessparametere. Eller drifts- og vedlikeholdsprosesser overvåkes på tvers av linjer under daglig drift. Med tilgang til denne informasjonen kan deretter tiltak avledes og betjeningsmønstre gjenkjennes. Maskinkonstruksjonen blir slik optimalisert, og arbeidsforløp blir mer effektive.


PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk