PHOENIX CONTACT Energy Automation GmbH

Phoenix Contact Energy Automation GmbH

Automatisere energinettverk

Kompetanse og innovasjon for fremtidens energinettverk.

Phoenix Contact er samarbeidspartner for teknologier og løsninger til bedrifter innen energiforsyning. Som spesialist på automatisering av energinettverk er vi aktive både innenfor nett med høyspenning og med ekstra høy spenning og også innenfor smarte distribusjonsnett. Spekteret strekker seg fra komplekse løsninger til stasjonsstyreteknikk i transportnett opptil 400 kV, beskyttelsesteknikk og automatiseringsløsninger i distribusjonsnett og helt til levering av komponenter for behandling av signaliseringer og kommunikasjon.

Overbevisende ekspertise

  Trafostasjon   

Overbevisende ekspertise

Bedriften vår oppstod ut ifra Helmut Mauell GmbH, som har over 60-års erfaring innen automatisering av energiforsyningsanlegg. Siden april 2017 har vi forent bransje- og systemkompetansen med teknologi- og produktspekteret til Phoenix Contact, og som Phoenix Contact Energy Automation GmbH med hovedkvarter i Velbert er vi en del av foretaksgruppen.

Energiforsyning i endring

Trafostasjon  

Trafostasjon

Digitaliseringen i energisektoren forutsetter en kontinuerlig nettorganisering av energistrøm og energimarkeder. "For interoperabel nettdrift blir åpne program- og integrasjonsplattformer stadig viktigere. Hos Phoenix Contact forener via solid knowhow for automatisering og styring av energinett med nødvendig kunnskap om moderne, IT-sikker kommunikasjon med utgangspunkt i sikre IEC-protokoller,", forteller Dirk Riesenberg, Global Industry Manager.

Pålitelig styre- og fjernstyreteknikk

Pålitelig styre- og fjernstyreteknikk  

Pålitelig styre- og fjernstyreteknikk

Fjernstyringen og overvåkingen av utstrakte nettverk stiller strenge krav til stasjonsstyre- og fjernstyreteknikken som benyttes. Komponentene våre er skalerbare og imøtekommer dermed de strenge kravene til elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) samt IT-sikkerhet. Den konstante forandringen av energigenereringen innebærer også et stadig større behov for sikker informasjons- og kommunikasjonsteknikk i distribusjonsnettet.

Gjennom egen utviklingskompetanse har produktene og systemene fra Phoenix Contact standardkommunikasjonsprotokoller som IEC 60870 og IEC 61850 for å sikre interoperabiliteten. En konsekvent og kontinuerlig utvikling av systemene våre, kombinert med implementeringen av anerkjente standarder, åpner for praktisk omsetting av fremtidssikre løsninger. Phoenix Contact er din erfarne samarbeidspartner på områdene for energi-, gass-, vann- og fjernvarmeforsyning samt også innen industriautomasjon og bygningsstyreteknikk.

Omfattende portefølje med produkter og tjenesteytelser

Kundesamtale  

Omfattende portefølje med produkter og tjenesteytelser

Fra elektromekaniske spesialreleer som fallklaffreleer og helt til elektroniske varslingssystemer og løsninger for kommunikasjons-, automatiserings- og beskyttelsesteknikk, vi omsetter pålitelige løsningskonsepter for stabil energiforsyning.

Med våre produkter, teknologier og ytelser følger vi deg gjennom alle prosjektene dine. På forespørsel overtar vi den komplette systemintegreringen samt den komplette prosjektstyringen og helt til dokumentert godkjennelse. Serviceytelser via patchestyring og fjernvedlikeholdskonsepter er blant våre kompetanseområder på linje med levering av systemkomponenter gjennom hele anleggets levetid.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00