PHOENIX CONTACT E-Mobility GmbH

Pionerer innen hurtigladeteknikk

Pionerer innen hurtigladeteknikk

Vi er kompetansesenteret for ladeteknikk innen e-mobilitet.

Phoenix Contact E-Mobility GmbH ble etablert i 2013 og har nå over 250 ansatte. Innenfor gruppen Phoenix Contact er firmaet kompetansesenteret for ladeteknikk innen e-mobilitet. Som komplett leverandør utvikler og produserer vi komponenter og løsninger for både ladeinfrastruktur og for ladegrensesnittet på kjøretøyet. Som IATF-16949-sertifisert foretak er vi en pålitelig samarbeidspartner for bilindustrien.

Produkter og løsninger for lading av elbiler

Elbil ved ladestasjon  

Vår portefølje dekker hele ladeprosessen.

Fra ladestasjonen og helt til elbilen: Produktporteføljen vår dekker hele ladeprosessen. Det omfatter ladekabler, ladekontakter og kontrollere for like- og vekselstrømslading av alle typer elkjøretøyer.

Med egnet programvare for ladestyring samt utallige ytterligere komponenter fra Phoenix Contact oppstår komplette, intelligente løsninger som også åpner for miljøvennlig lading med fornybare energikilder.

Utvikling av fremtidsrettede teknologier

Kjølt HPC-ladeplugg  

Med High Power Charging blir e-mobilitet egnet for hverdagen

Som sterk innovasjonskraft setter vi nye standarder for oppbygging av en ytelsessterk ladeinfrastruktur som er egnet for hverdagen.

Ved å utvikle fremtidsrettede hurtigladeteknologier som High Power Charging (HPC) reduseres ladetiden til noen få minutter.

På den måten bidrar vi vesentlig til at e-mobiliteten får sitt gjennombrudd og blir akseptert i samfunnet vårt.

Toneangivende ved ladestandarder

Logoer CharIN og NPM  

Vi er medlem av CharIN og NPM

I tillegg til ledende tyske bilprodusenter og TÜV Süd er vi blant grunnleggerne av Charging Interface Initiative (CharIN). Foreningen har som mål å etablere Combined Charging System (CCS), som vi i stor grad har utviklet, til global standard for hurtiglading av elbiler.

Gjennom daglig leder Roland Bent er Phoenix Contact i tillegg representert innenfor Nationale Plattform Zukunft der Mobilität (NPM) (nasjonal plattform for mobilitetens fremtid). Han er her leder for arbeidsutvalget for standardisering, sertifisering og godkjenning (AG 6).

Forretningsledelsen

Forretningsledelsen i Phoenix Contact E-Mobility GmbH  

CEO Michael Heinemann (til venstre) og COO Ralf Döhre (til høyre)

Siden januar 2019 har Michael Heinemann, som er bedriftens CEO og administrerende direktør i forretningsledelsen, vært ansvarlig for utvikling, markedsføring, salg, personell og kontroll. Han begynte sin karriere hos Phoenix Contact i 1992 og var tidligere administrerende direktør i forretningsledelsen i Phoenix Contact Power Supplies GmbH.

Ralf Döhre er bedriftens COO og har ansvaret for områdene innkjøp, engineering, produksjon, laboratorium og kvalitet. Han har arbeidet i Phoenix Contact siden 2007 og har siden 2013 vært en del av managementet i Phoenix Contact E-Mobility GmbH. I sine funksjoner som forretningsleder og produksjonsansvarlig var han i avgjørende grad med på å bygge opp selskapet.

PHOENIX CONTACT
E-Mobility GmbH

+49 52 35/34 38 90

Hainbergstraße 2
D-32816 Schieder-Schwalenberg