Overspenningsbeskyttelse oppfunnet på nytt

Overspenningsbeskyttelse oppfunnet på nytt

Lyn- og overspenningsbeskyttelse med Safe Energy Control Technology er mer ytelsessterk og har lengre levetid enn noen gang.

Selve grunnlaget for en ytelsessterk lyn- og overspenningsbeskyttelse med lang levetid er Safe Energy Control Technology, forkortet SEC. Det revolusjonære gnistgapet, som forhindrer enhver nettfølgestrøm pålitelig, utgjør selve kjernen. Det skåner anlegget, inkludert sikringer og avledere. For alle vanlige typer bruk er en egen avledersikring ikke nødvendig.

Dine fordeler

  • Lang levetid på den elektriske installasjonen grunnet gnistgap uten nettfølgestrøm
  • En separat avledersikring er ikke nødvendig, noe som gir en kostnadsgunstig og plassbesparende installering
  • Konsekvent pluggbart beskyttelsesutstyr sørger for enkel utskiftning i forbindelse med service
  • Beskyttelsespluggene kan testes forutseende med CHECKMASTER 2

Lynavleder type 1 med integrert sikring

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – lynavleder med integrert sikring  

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – lynavleder med integrert sikring

FLASHTRAB-SEC-HYBRID er den første pluggbare type 1-avlederen uten nettfølgestrøm med en integrert, støtstrømsikker avledersikring. Takket være den nyutviklede push-pull-mekanismen kan beskyttelsespluggen helt enkelt trekkes ut. Den integrerte låsemekanismen holder den solid fast i basiselementet i avledersituasjoner.

Takket være den integrerte sikringen er installeringen både enkel og fleksibel. Det gjør deg også fleksibel på selve monteringsstedene, og du sparer plass og kablingsarbeid. FLASHTRAB-SEC-HYBRID kan benyttes i 230-/400 V- eller i 400-/690 V strømforsyningssystemer.

Lynavleder type 1 for 400/690 V

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – lynavleder for høyere nominell spenning  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – lynavleder for høyere nominell spenning

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 er spesielt designet for høyere nominell spenning. Den kompakte byggformen og den konsekvente pluggbarheten ved beskyttelsesutstyret gir deg en plassbesparende og fleksibel installering.

De tekniske ytelsene til FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 er, i en slik kompakthetsgrad, absolutt enestående. Type 1-avlederen benyttes i både 400/690 V TN og i 400 V IT strømforsyningssystemer. Lynstrøm opptil 35 kA håndteres helt problemfritt.

På grunn av den høye varige spenningen på 440 V samt den gode støt- og vibrasjonssikkerheten er FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 optimal for bruk i industri- og
vindanlegg.

Lynavleder type 1 for 230/400 V

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – lynavleder for høy nominell spenning  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – lynavleder for høy nominell spenning

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 er ideell for bruk på hovedforsyningens for-målerområde og i industrielle anvendelser.

De ytelsessterke gnistgapene uten nettfølgestrøm FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 beskytter anleggene i stor utstrekning og øker levetiden til den elektriske installasjonen betraktelig. Sterke spenningssvingninger og ekstreme  lynbelastninger opptil 25 kA er ikke noe problem for FLASHTRAB-SEC-PLUS-350. FLASHTRAB-SEC-PLUS-264 tar seg til og med av lynstrøm opptil 50 kA.

Som alle andre type 1-avledere i SEC-serien er også FLASHTRAB-SEC-PLUS godkjent og sertifisert som type 2-avleder.

Lyn-/overspenningsavlederkombinasjon type 1+2

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – kombinasjon av type 1- og type 2-beskyttelsesutstyr  

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – kombinasjon av type 1- og type 2-beskyttelsesutstyr

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 er en super kombinasjon av lynstrøm- og overspenningsavleder. Denne avledertypen er en ideell beskyttelse for omgivelser med hyppige koblingsforløp.

Lynstrøm håndteres absolutt pålitelig av de ytelsessterke gnistgapene. Det gir en lav restspenning, mens dynamisk overspenning begrenses pålitelig av de varistorbaserte type 2-avlederne. Mellom gnistgap og varistor er koordinasjonen optimal.

Ved hjelp av beskyttelsesutstyret, som i ti år har vært en unik kombinasjon på verdensbasis, reduserer du installerings- og vedlikeholdsarbeidet betraktelig. Nå også med gnistgap uten nettfølgestrøm og type 2-avleder med ny design.

Overspenningsbeskyttelse type 2

VALVETRAB-SEC – overspenningsbeskyttelse type 2  

VALVETRAB-SEC – overspenningsbeskyttelse type 2

Det kompakte overspenningsbeskyttelsesutstyret type 2 har optimal ytelseskapasitet og høy kortslutningssikkerhet på bare 12 mm pr. kanal.

VALVETRAB-SEC installeres problemfritt i alle mindre sentraler og uten separat avledersikring opp til en nominell strøm på 315 A i hovedsikringen.

Den høye avledningskapasiteten og den minimale byggbredden gjør VALVETRAB-SEC til en pålitelig overspenningsbeskyttelse for enhver strømforsyning.

Også for DC-strømkilder med lineær driftskarakteristikk finnes det overspenningsbeskyttelsesutstyr type 2.

Utstyrsbeskyttelse type 3 for AC/DC-anvendelser

PLUGTRAB-SEC – utstyrsbeskyttelse type 3  

PLUGTRAB-SEC – utstyrsbeskyttelse type 3

PLUGTRAB-SEC er en ytelsessterk overspenningsbeskyttelse for sluttutstyr opptil 230 V nominell spenning.

Den nyutviklede, interne skilleanordningen samt de integrerte avledersikringene gir høyere sikkerhet ved elektrisk og termisk overlast, uavhengig av installert sikring.

Derfor er PLUGTRAB-SEC pålitelig overspenningsbeskyttelse for AC- og DC-sluttutstyr.

Vi tør vedde på at du ikke kommer til å se rødt på fem år

Beskyttelsesplugg PLT-SEC med grønn indikator  

Alt på grønt område – SEC-plugg med grønn statusindikator

Ved hjelp av vårt beskyttelsesutstyr med kun minimal slitasje trenger du i en periode på minst fem år ikke å tenke på å skifte ut slitedeler.

Komponentene er av høy kvalitet, og SEC-teknologien gir dem meget lang levetid. Hvis statusindikatoren i løpet av denne perioden likevel skulle signalisere utskiftning, får du gratis erstatning i de fem første årene etter kjøpet. Det eneste du trenger å gjøre, er å sende oss pluggen det gjelder, i retur.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk