Digital transformasjon – åpen arkitektur

Digital transformasjon – åpen arkitektur

Åpen, sikker, skalerbar

Phoenix Contact tilbyr fremtidssikre automatiseringsløsninger med grenseløse muligheter.

Innen prosessindustrien har prosessikkerhet og anleggstilgjengelighet absolutt topprioritet. Derfor er det viktig at personellet kan rette sin fulle oppmerksomhet mot kjerneprosessene. Automatiseringsløsninger, som har dataanalyse og optimalisering som mål, skal ikke på noen måte kunne påvirke kjerneprosessen. Nye konsepter må dermed utvide den velkjente automatiseringspyramiden.

NAMUR Open Architecture (NOA) beskriver hvordan data fra de intelligente sensorene og aktuatorene fra feltnivået og frem til skyen, avleses og evalueres i en datadiode, uten at anleggenes tilgjengelighet og sikkerhet utsettes for fare. NOA har som mål å ta åpne, sikre og skalerbare systemer i bruk i prosessindustrien, som vår åpne styreplattform PLCnext Technology kombinert med Proficloud.

Dine fordeler

  • Prosessoptimalisering og forutseende vedlikehold takket være dataanalyser og beregninger i skyen.
  • Tidsbesparelser i prosessforløpene fordi vedlikeholds- og kontrollrunder styres målrettet
  • Ressursbesparelser ved kontrollrunder takket være push-meldinger med vedlikeholdsarbeid etter prioritet
  • Økt produktkvalitet fordi stillstand som ikke er planlagt, forhindres, og fordi avvik i prosessen oppdages i tide

Overvåking av infrastrukturobjekter økter tilgjengeligheten og optimaliserer vedlikeholdet

PLCnext Technology i prosessindustrien  

PLCnext Technology i prosessindustrien

Den åpne, Linux-baserte styreplattformen PLCnext Technology gjør det mulig å avlese HART-data og andre protokoller parallelt og uten tilbakevirkninger på prosesstyringen. Dataene kan overføres videre til Proficloud som rådata eller forbehandlet gjennom kontrolleren via OPC-UA-server

På grunn av styreplattformens åpenhet kan også apper fra tredjepart, for eksempel fra sensor-/aktuatorprodusenter, integreres i systemet. Intelligente algoritmer evaluerer de innsamlede dataene og avleder hensiktsmessige vedlikeholdskonsepter. Ecosystem PLCnext Technology gjør overvåkings- og optimaliseringsoppgaver og også forutseende vedlikehold, helt enkelt mulig – og det uten at kjerneprosessen blir påvirket.

Fremtidssikker automatiseringsløsning – nettorganisert, fleksibel og åpen

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact  

PLCnext Technology – Designed by Phoenix Contact

PLCnext Technology åpner for å kombinere programsekvenser til forskjellige programmeringsspråk, i sanntid. Task-Handling, som det er søkt patent på, lar programrutiner forløpe på samme måte som ved en klassisk IEC 61131-kode. Høynivåspråk som eksempelvis er programmert i C/C++ eller C#, kjører dermed parallelt med IEC 61131-programmene.

PLC Next Technology sørger for en konsistent datautveksling og synkron utførelse av programkoden og gjør høynivåspråk automatisk deterministisk. Utviklere kan dermed parallelt og uavhengig av hverandre arbeide dynamisk samt i foretrukket programmeringsspråk, på de enkelte delene i komplekse applikasjoner. Dermed kan kunnskapen til IEC 61131-programmeringsekspertene forenes med nye ideer og programdeler fra høynivåspråkverden samt kunnskapen til unge utviklere fra IT-omgivelsene.

Skyløsningen gir nye muligheter for automatisering

Proficloud fra Phoenix Contact  

Proficloud fra Phoenix Contact

SamtligePLCnext-kontrollere har en direkte forbindelse til det industrielle, feltnære skysystemet Proficloud. Fordi Proficloud er dypt integrert i PLCnext Technology-plattformen, er det fullt mulig å benytte digitale tjenester som for eksempel dataanalyse og Predictive Maintenance.

Verken kryptering eller autentisering krever Engineering-trinn, slik at dataoverføringen fra styreplattformen til skyen forløper automatisk. Dette avlaster styresystemene.

PLCnext Technology vinner Achema Innovation Award 2018

Achema Innovation Award

PLCnext Technology – utmerket med Achema Innovation Award 2018

PLCnext Technology bleutmerket med Achema Innovation Award 12. juni 2018, og da i kategorien måle-, styre- og reguleringsteknikk og prosessautomatisering. Den henholdsvis mest nyskapende utviklingen ble valgt fra fem Shortlist-kandidater i totalt åtte kategorier og tre spesialkategorier.

Innenfor rammen av en festlig prisutdeling mottok Phoenix Contact et vitnemål og den høythengende utmerkelsen for den nye, innovative styreplattformen. Vi takker for denne utmerkelsen, som vi setter meget stor pris på.

PHOENIX CONTACT AS

Strømsveien 344
N-1081 Oslo
+47 22 07 68 00

Dette nettstedet bruker cookies, ved å fortsette å bla gjennom samtykker du til vår cookie politikk. Les vår personvernpolicy for mer informasjon.

Lukk