Oplossing voor de overspanningsbeveiliging

Overzicht

Medewerker in een dakinstallatie  

Medewerker in een dakinstallatie

  • Stringboxen worden in dakinstallaties gebruikt voor het bij elkaar laten komen van de strings, deze te beveiligen en de panelen eventueel van het systeem te scheiden.
  • Er is een groot productenprogramma met direct leverbare stringboxen, klantspecifieke oplossingen worden binnen een korte termijn geleverd.
  • De oplossingen voldoen aan de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen en beschikken over de CE-conformiteitsverklaring.

Toepassing

Stringboxen (GAK's) worden zowel in kleine dakinstallaties als in grote vrijstaande installaties toegepast. Hier komen de strings bij elkaar, worden de strings beveiligd en kunnen de panelen eventueel van de rest van het systeem worden gescheiden met behulp van een lastscheidingsschakelaar.

Topologie GAK's voor dakinstallaties

Phoenix Contact biedt verschillende mogelijkheden aan voor het betrouwbaar beveiligen van dakinstallaties tegen overspanningen

Vanwege het grote aantal fabrikanten van omvormers en verschillende omvormertopologieën moeten de ontwikkelings- en productieprocessen flexibel en strak worden georganiseerd. De montage-dienstverlener is erbij gebaat de juiste stringbox op zo kort mogelijke termijn geleverd te krijgen. Alleen zo kunnen de steeds korter wordende tijden tussen aanbod en realisatie van een fotovoltaïsche installatie worden gehaald.

Steeds meer klanten eisen dat bij de ontwikkeling van een dergelijke oplossing de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen wordt aangehouden. Bovendien is een EC-conformiteitsverklaring vanzelfsprekend.

Oplossing

Overspanningsbeveiliging DC voor 5 strings Type 2  

Voorbedrade GAK met generatorvrijschakelaar

Phoenix Contact levert een groot aantal stringboxen voor dakinstallaties. De oplossingen zijn deels uit voorraad leverbaar.

Bovendien zijn we voortdurend bezig om onze ontwikkelings- en montageprocessen te optimaliseren. Zo kunnen we ook oplossingen die geen deel uitmaken van het standaardaanbod op korte termijn leveren.

Uw voordelen

  • groot aanbod met uit voorraad leverbare GAK's
  • klantspecifieke oplossingen op korte termijn geproduceerd
  • snelle installatie en inbedrijfstelling
  • normconforme schakel- en verdeelinrichtingen dankzij het aanhouden van DIN EN 61439
  • toepassingsgeoriënteerde advisering

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten