De evolutie van de zware connector

De evolutie van de zware connector

HEAVYCON EVO – de noviteit in het formaat zware connectoren. Licht, robuust en compatibel.

Met de nieuwe industriële connectoren HEAVYCON EVO hebben wij een innovatieve en economische oplossing ontwikkeld voor een groot aantal toepassingsgebieden waarin metalen connectoren worden gebruikt. Dankzij de nieuwe zwenkbare kabelwartel met bajonetsluiting reduceert u uw voorraad met 70 %.

Uw voordelen

  • lagere voorraadkosten door gereduceerd aantal onderdelen, omdat de behuizing acht traditionele wartelbehuizingen vervangt
  • veilige en betrouwbare toepassing, zo robuust als metaal: de kunststofbehuizingen voldoen aan beschermklasse IP65 en zijn stootvast tot IK08
  • eenvoudige handling: bepaal ter plaatse de aansluitrichting van de kabel
  • componenten vrij te kiezen, want HEAVYCON EVO kan met alle genormeerde aluminiumbehuizingen in de markt worden gecombineerd

Uniek: de zwenkbare kabelaansluiting

HEAVYCON EVO  

Biedt besparingsmogelijkheden: HEAVYCON EVO

Dankzij de nieuwe zwenkbare kabelwartel met bajonetsluiting is de montage van de ECO-connectoren eenvoudiger dan bij klassieke zware connectoren:

Breng de kabelwartel eenvoudig aan op de behuizing en vergrendel beide met de 45°-bajonetvergrendeling. Daarbij bepaalt u direct ter plaatse de aansluitrichting van de kabel.

Profiteer van een vereenvoudigde logistiek en hogere beschikbaarheid, want dankzij het nieuwe kabelwartelsysteem hebt u nog maar één behuizing nodig voor alle toepassingen.

Zware connectoren van kunststof

HEAVYCON EVO industriële connectoren

Zo bestendig is kunststof

HEAVYCON EVO-connectoren van zeer bestendige kunststof zijn even robuust als zware metalen connectoren: ze zijn beschermd tot IP65 en stootvast tot IK08.

Veel andere elektrische en mechanische tests tonen aan dat EVO-connectoren zeer geschikt zijn voor standaardtoepassingen, bijvoorbeeld in de klassieke machinebouw.

Vrije keuze van de componenten

EVO en standaard connectoren  

Grote compatibiliteit

Een voordeel van de HEAVYCON-connectoren is de grote compatibiliteit, die aanzienlijke besparingsmogelijkheden oplevert.

Een voorbeeld: wilt u alleen maar de voordelen van de nieuwe wartelbehuizing benutten? Geen probleem, want de behuizingen zijn 100 % compatibel met de standaard metalen behuizingen die op de markt zijn. Ze passen op de gebruikelijke wanduitsparingen van zware industriële connectoren.

Alle vaste en modulaire contactblokken uit de B-serie alsmede modulaire blokken passen in de HEAVYCON EVO-behuizingen. Het voorijlende PE-contact blijft daarbij altijd gewaarborgd, ook bij schuin insteken.

Ons programma en set-oplossingen

EVO connectorsamenstellen  

Voor u samengesteld: connectorsets

Met de behuizingen en de bijbehorende kabelwartel dekt u de aansluitbereiken M20, M25, M32 en M40 met rechte en zijdelingse kabelaansluiting af. Wij leveren u alle gangbare bouwgrootten: B6, B10, B16 en B24 alsmede de passende aanbouw-, sokkel- en koppelbehuizingen met en zonder beschermkap.

Naast afzonderlijke componenten kunt u bij Phoenix Contact ook complete oplossingen bestellen. Ze bestaan uit wartel- en aanbouwbehuizingen en bijpassende contactblokken met push-in-aansluittechniek alsmede een van onze nieuwe kabelwartels. Afhankelijk van de toepassing kunt u met lengte- of dwarsvergrendeling bestellen.

Wij stellen graag een speciale connectorset, conform uw wensen, voor u samen. Neem daarvoor a.u.b. contact met ons op.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20